Buna ziua,
Am o problema destul de dificila pentru mine. Am aplicat anul acesta pentru a merge cu Work&Travel in America. Totul a fost bine si frumos, am plătit o gramada de taxe de program si nu mai stiu ce. Am lucrat câteva luni bune si am adunat fiecare bursa de la facultate pentru a imi îndeplini acest vis. Totul a fost bine (cu câteva ezitări din partea agenției cu care am semnat contractul, dar in final a fost ok). Totul a fost roz pana ce am ajuns in statul american Montana, intr-un oras nici de cum cu impact turistic asa cum ar trebui sa fie, întrucât programul Work&Travel este un program cultural, care iti oferă posibilitatea sa ai si un job. Prin urmate primul criteriu nu este îndeplinit. Apoi, suntem cazati (suntem doua persoane) intr-o camera mizerabila si infecta, unde este un groaznic miros de pisici si câini si, miros de tutun. A fost un total impact acest loc pentru noi, dar dupa câteva zile de stare de disperare am incercat sa ne revenim si sa ne facem curatenie in camera întrucât mai ieftine chirii nu se găseau in zona întrucât am căutat si nu ne ajunge salariu de la job (pe care inca nu l-am primit, deși a trecut o luna de zile, dar asta este un alt subiect despre care o sa vorbesc mai jos) sa plătim o asemenea chirie. Am zis ca sa fim oameni de treaba si sa acceptam. Apoi, la locul de munca, dupa cum ziceam nu am fost plătiți si a trecut o luna, iar in oferta de job scrie o data la doua săptămîni. Cand întrebam managerul cand primim banii, răspunsul lui de eva vreme este tot "poate maine". Sfaturile sponsorului de viza a fost sa ne luam ceva bani de acasa...da, am acut întocmai si ne-am luat 1000 de dolari, din care am plătit chirie si am cumpărat mancare. Dar din pacate mu pot sa iti ajungă o suma de bani pana la infinit. Mai mult decât atata, ne plateste cu ora si amănunt zile in care eram obligați sa facem munca conta timp, care normal ar trebui sa fie făcută in 8 ore am fost puși sa o facem in 4 ore...a fost inuman si am ripostat si răspunsul a fost ca...nu ne pot plăti pentru 8 ore, deși in oferta de job scrie 40 de ore de regula, minim 32 de ore. Si le-am spus ca vrem sa lucram in fiecare zi minim 8 ore si au zis ca nicidecum nu se poate peste program ca patronul este sărac si nu ne poate plăti. In România agenția de mediere ne-a spus ca o sa facem cel putin banii care i-am cheltuit. Eu mi-am dorit sa vin aici si am scos impreuna cu prietenul meu bani din banca si sa ii înapoiem cand ne întoarcem. Dar in condițiile unor minciuni nu avem cum. Le scriem ca nu este ok si ca trebuie sa faca ceva si ne tratează cu indiferenta si ne spun ca noi am ales acest loc, dar din cate stiam locul trebuie sa fie cu impact turistic, ori aici ori pe cine intrebi ce sa vizitezi ne raspuns ca este un loc urat, nu prea ai ce face. Sunt disperati ca nu avem nici bani si nici mancare si nimic si nu știm ce sa facem. Agenția din România zice ca noi suntem de vina ca noi am ales locul asta care a fost acceptat si de ambasada cand am mers la viza. Noi am ales locul asta, dat nu am ales sa fim tratati ca animalele si sa nu fim plătiți pentru munca care o prestam. Am toate documentele, toate e-mailurile si tot, dar eu nu am posibilitatea financiară sa dau in judecată agenția. Si mai mult de atata, nu stiu dacă va fi cu succes. Inteleg ca eu am ales acest job, dar m-am bazat pe ideea ca ei ca agentie de turism cunosc locurile cate le promovează! Stiu ca pentru ei suntem doar niște beneficiari de servicii (de proasta alitate in acest caz), dar nu poti sa trimiti un om la celălalt capat al lumii si sa il pui sa trăiască mai rau ca un animal. Cred ca trebuie sa ai putina credință in suflet si sa privesti lucrurile si din punct de vedere al umanitatii, al drepturilor omului...nu doar sa iei banii si ce va fi va fi! Am cheltuit mai bine de 6000 de dolari pe acest program (ambele persoane) si as dori sa imi primesc banii inapoi pentru ca mi-a fost de ajuns sa stau in locul asta uitat de lume.
Domnule Daniel Ionescu am auzit de dumneavoastră ca oferiti sfaturi si îndrumări, de la mama mea care v-a urmărit la TV. Astept un sfat, ce as putea sa fac sa imi recuperez banii intrucat trebuie sa platesc creditul plus ca mi-au distrus vara si speranta. Va multumesc! Cu respect, Alexandrina.
Studenti inselati