Ca tata pot obtine custodia copilului in urmatoarea situatie

Familiei
Post Reply
Guest

Ca tata pot obtine custodia copilului in urmatoarea situatie

Post by Guest » 25 Jun 2015, 11:30

Buna ziua!Sant barbat si mie rusine sa spun asta dar traiesc cu o fata cu care sant si casatorit,si avem un copil de 1 an si 2 luni ,problema e k ii o persoana posesiva care vrea sa te tina sub papuc si nu stie decat sa vorbeasca vulgar sa injure sa te injoseasca in fata prietenilor si a familiei.din dute dracu,nu esti bun de nimic esti un dezastru esti un distrus si multe altele nu ma scoate! sa nu mai zic k niciodata nu putem avea o discutie normala pt k se enerveaza in sec 1 ma injura si ma lasa vorbind singur.Trebuie sa recunosc k in 2 ocazii am rabufnit si i-am dat o palma!Nu o zic k pe o scuza dar ma gandesc k orice om are o limita si demnitate si pana la urma explodezi,imi pare rau pentru k nu sant genul de persoana dar sa intamplat si nu se poate da timpul inapoi.De accea santem in stadiul de despartire,inca nu sa bagat cererea de divort dar cu siguranta va urma.Prin urmare doamna/m avocat cred k nu e just si corect k eu sa imi pierd copilul pt o persoana care practic ma maltratat psihic pana akm,de accea am nevoie de sfatul sau indrumarile dumneavoastra in ceea ce pot face pt am pastra copilasul langa mine.
Va multumesc anticipat si am rugamintea sa imi raspundeti cat mai repede posibil.

MediatorIuliaUta

Re: Ca tata pot obtine custodia copilului in urmatoarea situ

Post by MediatorIuliaUta » 25 Jun 2015, 13:20

Buna ziua. Incepand cu 2011, nu se mai pune problema "pierderii" sau "castigului" copilului pentru ca ambii parinti exercita custodia in mod egal. Problema ramane in ceea ce priveste comunicarea si relationarea dintre parinti. Ca sunteti casatoriti sau divortati, dvs si mama continuati sa fiti parintii copilului dvs si sa aveti obligatii si drepturi fata de acesta pana cel putin cand acesta implineste 18 ani. In instanta regula este exercitarea autoritatii parintesti de comun acord de catre ambii parintei (custodia comuna). Urmatorul punct este stabilirea domiciliului copilului: la mama sau la tata. Indiferent la care parinte stabileste instanta domiciliul copilului, celalalt parinte are dreptul la relatii personale cu acesta: vizite, gazduire, concedii, zile de nastere, zile de sarbatoare, etc. Criteriul in functie de care judeca instanta este cel al interesului superior al copilului. Recomandarea mea este sa stati impreuna de vorba, in liniste si fara nervi, si sa vedeti ce doriti sa faceti in urmatoarea etapa: cine pleaca din casa familiei, cine ramane, in ce conditii, cum organizati viata copilului ca acesta sa simta cat mai putin schimbarea, cum contribuiti amandoi la cheltuielile de crestere si ingrijire, etc.

Post Reply