Executare silita prin firma de recuperare

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Mariusbz

Executare silita prin firma de recuperare

Post by Mariusbz » 26 May 2015, 22:25

Candva prin a doua parte a anului 2011 am facut un abonament de telefon (la Cosmote pe vremea aceea) pe care nu l-am platit de prin a doua luna (din acel moment nu am mai beneficiat de servicii, plata pe vreo luna era de vreo 50 de lei).

Vreo 2 ani mai tarziu (septembrie 2013) am fost anuntat de Creditexpress ca au preluat datorita mea catre acea firma de telefonie care in acel moment era chipurile de vreo 1000RON (mai exact plata completa pe vreo 2 ani a contractului, desi eu nu am beneficiat practic decat de o luna sau doua).

De atunci m-au stresat cu scrisori dar nu am dat prea multa importanta. Acu vreo doua zile m-au anuntat ca au initiat procedura legala de recuperare a intregii datorii si mi-au anexat si solicitarea facuta catre un executor judecatoresc.

- Am citit ca orice datorie de acest gen se prescrie trei ani de la data scadentei acesteia (nu stiu daca e adevarat si nu stiu cand vine aceasta "data scadenta" in situatia data)
- Am cautat acel executor judecatoresc pe internet si am vazut ca pe site-ul lui personal nu scrie ca ar avea competenta teritoriala pe judetul in care ma aflu eu (nu stiu daca este relevant sau nu).
- Eu nu am fost in nici un moment dat in judecata, nu exista o hotarare judecatoreasca impotriva mea, pur si simplu am fost anuntat de instiintarea facuta catre executorul judecatoresc.
- Eu nu prea am nimic pe numele meu. Nu muncesc cu acte, nu am casa / masina pe numele meu, nu pea las bani prin conturi bancare, am totusi cateva bunuri personale pe numele meu (calculator, televizor etc).

Ce pot face in situatia data, cat de teama ar trebui sa imi fie ca aceasta procedura va fi dusa la final, si ce pot sa patesc in cel mai rau caz?

Leon Carmen

Re: Executare silita prin firma de recuperare

Post by Leon Carmen » 14 Jun 2015, 10:04

Puteti face contestatie la executare, in termenul legal. Trebuie vazuta data cand a fost constituit dosarul de executare silita, daca e ulterioara intervenirii prescriptiei. Termenul de prescriptie curge de la ultima plata efectuata catre Cosmote. Va poate executa pe bunurile mobile.

Post Reply