Bună ziua!
După divorțul făcut la notar, după toate negocierile făcute la ”sânge” cine ce primește la partaj, s-a făcut și ”împărțirea copiilor”. Normal, copiii (băiat de 13 ani + băiat de 9 ani) au ales, iar eu am fost de acord, să rămână cu mama lor. Program de vizitare ”în fiecare weekend în una din zilele de sâmbătă sau duminică, pentru 5 ore în intervalul orar 11.00-16.00. Eu, m-am angajat să le plătesc lunar, pensie alimentară în valoare de 375 RON pentru fiecare copil.
Programul a decurs normal până la un moment dat, când s-au rărit din cauza ”avem alt program de weekend cu mama și prietenul ei” sau, ”weekend-ul ăsta să nu ceri copiii că au altceva mai bun de făcut!!”.
Frustrările cele mai mari (la fosta soție) au apărut după ce eu m-am recăsătorit. Actuala mea soție este femeia care a trăit în concubinaj (concubinaj plin de minciuni, mizerii, înșelări, certuri …. plin de toate cele urâte!!) cu actualul prieten al fostei mele soții. Sesizând tot acest ”nou aranjament” și-au propus să mă facă să sufăr, interzicându-mi să mă mai văd cu copiii. Au reușit să insufle copiilor ideea că ”Tatăl vostru ne-a părăsit pentru o femeie cu bani!!”.
Am depus plângere la tribunal pentru stabilirea de către instanță a programului de vizită. La fond am câștigat, conform legii, un week-end la mine unul la ea. Acum, a făcut apel. Nu-i convine programul. Am depus la întâmpinarea apelului copii de pe telefonul mobil prin care să demonstrez că nu-mi răspunde la SMS-urile trimise de mine prin care cer să mî întâlnesc cu copiii.
ACUM, vă rog să-mi răspundeți.
Ce atrage/implică nerespectarea programului de vizitare a copiilor minori, program stabilit de instanța de fond? Ce atrage refuzul de a răspunde la sms-uri sau apeluri telefonice (pentru a mă informa despre soarta copiilor) atât din partea mamei (cea care a rămas să aibă grijă de copii), cât și din partea copiilor minori (13 ani și 9 ani), refuz care se manifestă și în ceea ce privește programul de vizitare?
Ce atrage/implică neplata contribuției mele, ca părinte separat, la cheltuielile de creștere copiilor, sumă stabilită de comun acord într-o convenția încheiată în procedura divorțului cu copii minori, ca ”răspuns” la nerespectare a programului de vizitare din partea fostei soții?
Ce atrage/implică nerespectarea programului de vizitare a copiilor minori, program stabilit de instanța de fond? Ce atrage refuzul de a răspunde la sms-uri sau apeluri telefonice (pentru a mă informa despre soarta copiilor) atât din partea mamei (cea care a rămas să aibă grijă de copii), cât și din partea copiilor minori (13 ani și 9 ani), refuz care se manifestă și în ceea ce privește programul de vizitare?
Ce atrage/implică neplata contribuției mele, ca părinte separat, la cheltuielile de creștere copiilor, sumă stabilită de comun acord într-o convenția încheiată în procedura divorțului cu copii minori, ca ”răspuns” la nerespectare a programului de vizitare din partea fostei soții?
Vă mulțumesc anticipat!!
Convenția încheiată în procedura divorțului cu copii