Buna seara,
Ma aflu intr-o situatie mai delicata, sotul meu a avut niste probleme impreuna cu mai multi colegi la serviciu iar firma respectiva doreste sa ne execute silit pentru o suma destul de mare de bani.
Vroiam sa va intreb, noi suntem singurii care avem ceva pe numele nostru, si anume o garsoniera achizitionata prin creditul prima casa, daca divortam inainte de a primi scrisoarea de executare silita, chiar daca rezolutia procesului a fost data vor mai putea avea acess la garsoniera.Adina daca divortam iar eu preiau creditul si casa implicit mai ma pot executa si pe mine avand in vedere ca am divortat ulteriou terminarii procesului?
Sau cum se procedeaza, in urma procesului s-a stabilit ca au de plata solidar suma totala de 30000 euro din cate am intele nu conteaza care din ei plateste, suma trebuie acoperita si daca are unul singur ceva se ia de la ala iar el la randul lui trebuie sa ii dea in judecata pe ceilalti pentru a obtine partea lor.... Credeti ca ne pot executa silit garsoniera avand in vedere ca e prin credit luata pe 25 de ani? Pot sa ia garsoniera dupa ce o achitam?
Multumesc frumos.
executare silita de catre o firma
Re: executare silita de catre o firma
Dvs. aveti deja ipoteca legal instituita în favoarea bancii care v-a finantat prin programul Prima casa, garantat de stat, aceasta avand ipoteca de rang I. Rangul ipotecilor imobiliare este determinat de ordinea înregistrării cererilor de înscriere în cartea funciara. Analizati impreuna cu un avocat situatia, pentru a alege cea mai buna solutie.