Prescriere credit

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Karla

Prescriere credit

Post by Karla » 16 Jun 2014, 19:34

Buna ziua ! In data de 31.03.2008 am luat un credit cu buletinul de la CEC Bank in valoare de 54000 din care am luat in mana 49000. Am platit 2 ani suma de 20900dupa care nu am mai putut plati . In data de 28.01.2014 am primit notificare CEC cu datorie de 71000 . In data de 26.05.2014 am fost sunata de Mellon ca datoria se afla la ei . Ma intereseaza daca acest credit a fost prescris . Ce sfat imi dati? Mentionez ca vreau sa platesc .

Leon Carmen

Re: Prescriere credit

Post by Leon Carmen » 17 Jun 2014, 22:02

Creanta e prescrisa, nu intrerupeti cursul prescriptiei cu acte cum ar fi recunoaşterea datoriei sau plata chiar şi parţială. Sfatul meu e sa cereti in instanta anularea contractului de cesiune.

Karla

Post by Karla » 19 Jun 2014, 19:33

Am platit suma de 400 lei la o agentie CEC Bank catre Mellon . Inseamna ca am recunoscut datoria carte Mellon si nu se mai poate face nimic ?

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 20 Jun 2014, 07:52

Daca ati platit, creanta se va prescrie in 3 ani de la data ultimei plati. Puteti sa solicitati in instanta anularea contractului de cesiune, prin care CEC Bank v-a vandut societatii de recuperare.

evil

Post by evil » 13 Apr 2015, 03:21

Nu este neaparat necesar sa fie prescris creditul. Prescriptia apare la 3 ani de la momentul in care a fost rezilit creditul si nu a fost intreprinsa nici o acctiune de recuperare a debitului. Data la care a fost efectuata ultima plata nu are relevanta.

mikimanea

Post by mikimanea » 20 Apr 2015, 14:27

Karla wrote:Buna ziua ! In data de 31.03.2008 am luat un credit cu buletinul de la CEC Bank in valoare de 54000 din care am luat in mana 49000. Am platit 2 ani suma de 20900dupa care nu am mai putut plati . In data de 28.01.2014 am primit notificare CEC cu datorie de 71000 . In data de 26.05.2014 am fost sunata de Mellon ca datoria se afla la ei . Ma intereseaza daca acest credit a fost prescris . Ce sfat imi dati? Mentionez ca vreau sa platesc .
Este prescrisa,solicitati instantei constatarea prescriptiei executarii silite si a dreptului de a cere executarea silita,sunt institutii diferite,partea proasta este ca,se timbtreaza la valoare.

mikimanea

Post by mikimanea » 20 Apr 2015, 14:31

Karla wrote:Am platit suma de 400 lei la o agentie CEC Bank catre Mellon . Inseamna ca am recunoscut datoria carte Mellon si nu se mai poate face nimic ?
Nu!Dar suma achitata nu se mai restituie chiar daca executarea este anulata.

Karla

Post by Karla » 16 May 2015, 13:13

Intre timp am primit de la executor instiintare cu poprirea pe salariu, iar dupa 2 luni de poprire CEC-ul vinde dosarul catre KRUK care pune sechestru pe masina. Este corecta vinderea dosarului catre KRUK si ce pot sa mai fac?

Karla

Post by Karla » 16 May 2015, 13:21

Creditul este pe numele sotului in afara de masina avem si casa ambele pe numele lui, dar obtinute in timpul casatoriei (20 ani) . Se poate pune sechestru si pe casa chiar daca este construita in timpul casniciei? Ce act pot sa fac pentru a-mi pune casa < la adapost > iar ei sa nu se poata atinga de ea ? Va multumesc .

Post Reply