Sotul meu a fost asociat in 2 firme. Nu s-a inteles cu asociatii ca sa se retraga pe cale amiabila, s-au judecat, s-au dat sentitele definitive. La una din firme s-a dispus ca sotul meu sa primeasca o suma de bani (destul de mare), la celalalt proces s-a dispus ca sotul meu sa plateasca celei de a doua firme o suma de bani (mai mica decat cea de mai sus, dar oricum tot de valoare considerabila). Desi in spatele acestor firme au ramas aceiasi asociati ni s-a spus ca nu se pot compensa cele doua sume.
Pentru suma pe care o datora sotul meu am fost executati rapid. Ne-a fost teama sa nu ni se puna sechestru pe bunuri si ne-am imprumutat de bani si am platit (am facut credit la banca) in schimb de la firma de la care sotul meu are de primit bani nu am vazut nici macar cheltuielile de judecata, desi a trecut aproape un an. Inteleg ca cladirile respective se vand greu (mai ales ca au fost cumparate de la stat, iar terenul de sub ele este concesionat), dar ce nu inteleg eu este ca desi acolo isi desfasoara activitatea cealalta firma si altele, nu se poate retine chiria? Nu trebuia sa fie sigilate cladirile si sa nu mai aiba acces acolo?
Ce mai putem face in aceasta situatie? Au fost licitatii pentru fiecare corp de cladire in parte, dar pana acum nu s-a vandut nimic, ce se intampla in astfel de cazuri? Executorii nu trebuiau sa puna poprire si pe conturi (sunt 2 executori deoarece de la aceasta firma s-au retras 2 asociati care au avut avocati diferiti si au executori diferiti)?
Nu as vrea sa tragem tot noi ponoasele si in acest caz. Puteti sa ne spuneti ce ne-a mai ramas de facut??
Multumesc
Executarea silita a unei firme