succesiune autoturism

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
aztec

succesiune autoturism

Post by aztec » 19 Mar 2005, 14:25

Vreau sa cumpar de la o persoana un autoturism autohton mai vechi.
Acest autoturism este in acte al tatalui(decedat) respectivului vanzator, fara a avea actele de succesiune.
ce implica actele de succesiune, care sant taxele aferente, cum se procedeaza, se poate face prin procura daca persoana respectiva nu are timp, cat dureaza? Din cate am inteles decat acest bun(autoturism) a mostenit.
Sant cam multe intrebari dar eu vreau sa cumpar acel autoturism si vreau sa stiu ce complicatii apar si ce costuri implica.
Multumesc

MIHAIJURIDIC

Post by MIHAIJURIDIC » 26 Mar 2005, 16:22

Adresea-zate unui notar pentru a face eventual deschiderea succesiuni daca nu a fost facuta. Si rezolvi totul fara dureri de cap. www.consultantajuridica.home.ro

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 17:09

Eu ti-as recomanda sa mergi la politie si sa vezi cum poti inscrie pe tine dreptul de proprietate in cartea autovehiculului.
Nu cred ca este asa importanta dezbaterea succesiunii, pentru ca este vorba despre un mobil si nu despre un imobil.

gemeni72

Post by gemeni72 » 26 Mar 2005, 19:45

Dar totusi bunul nu intra in masa succesorala? Care sunt pretentiile mostenitorilor? Eu zic sa mergi la un notar.
:floare: :floare: :floare:

norocel

Post by norocel » 26 Mar 2005, 19:50

Dezbaterea succesiunii este una si vanzarea autotursmului este alta.
Ma gandeam ca daca nu exista discutii intre mostenitori (daca sunt mai multi) atunci contractul de vanzare cumpararea pentru autoturism se face cu act sub semnatura privata si se pune numai problema radierii de pe numele celui decedat si inscrierii pe numele noului proprietar.

alinutza

Post by alinutza » 26 Mar 2005, 21:20

Doar problema radierii... asa sa fie oare? La IPJ in momentul radierii unei masini trebuie sa fie prezent atat vanzatorul (personal sau prin mandatar cu procura speciala) cat si cumparatorul. Dar cum vanzatorul (care trebuie sa fie aceeasi persoana cu cea inscrisa in cartea de identitate a autovehicului) e decedat - exista o problema.
Cel mai simplu este sa faca o dezbatere succesorala in fata notarului public, in urma caruia sa fie emis un certificat de mostenitor - in care sa fie inclus doar autoturismul. Pentru restul masei succesorale, se poate face ulterior dezbaterea succesiunii.

gemeni72

Post by gemeni72 » 26 Mar 2005, 21:25

De acord cu alinutza. Sa mearga mai intai la notar si dupa aceea rezolva problema cu radierea.
:floare: :floare: :floare: [/b]

norocel

Post by norocel » 27 Mar 2005, 10:42

Adica sa plateasca cat nu merita, fara sa incerce macar sa vada daca nu sunt sanse de rezolvare pe alta cale?

In privinta bunurilor mobile, posesia de buna credinta valoreaza titlu de proprietate.
Inscrierile in cartea autovehiculului sunt doar probleme administrative si nu au efect constitutiv de drepturi.

Post Reply