Uzucapiunea si legea 61/1990

Discutii privind procedura civila
Post Reply
adyo17

Uzucapiunea si legea 61/1990

Post by adyo17 » 04 Apr 2015, 16:43

Buna ziua,

Am o intrebare pentru dumneavoastra, la care sper sa imi puteti raspunde.
Bunicul meu locuieste intr-un apartament din anul 1984 si a fost chirias de atunci si pana acum in acel apartament.
Se poate aplica uzucapinea in acest caz? Adica se poate aplica uzucapinea impotriva statului, daca se poate dovedi ca el a fost chirias acolo timp de 31 de ani?
Sau se aplica doar legea nr 61/1990, si in acest caz ii este permis doar sa cumpere apartamentul in rate?
Im momentul de fata legea preturile care se aplica pentru aceste apartamente sunt cele din legea nr 61/1990 sau conform legii 85/1992, pretul apartamentului este evaluat de catre o persoana calificata (un evaluator) si cumparat la pretul pietei?
Mama sta impreuna cu bunicul meu de circa 16 ani si inca de atunci a incercat sa cumpere apartamentul. I-a fost permis acum 2 ani sa il cumpere, dar cu evaluare, cu o plata de 10% avans, la pretul pietei din momentul de fata (ceva in genul ca la prima casa) si a fost prelungit contractul de inchiriere pe 5 ani.
Se poate cumpara acest apartament cumva mai ieftin sau se poate aplica UZUCAPINEA tinand cont ca au locuit acolo 31 de ani ?
Astept un raspuns care sper sa ma lamureasca mai bine, ca nu gasesc nimic similar sau ceva clar pe internet despre acest subiect.

Multumesc anticipat!

Post Reply