pensie intretinere sot handicap gradul doi dupa divort

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

pensie intretinere sot handicap gradul doi dupa divort

Post by Guest » 02 Apr 2015, 19:09

Buna ziua, sotul meu cu care sunt in divort si de care sunt despartita cu un an in urma, imi cere pensie de intretinere pentru incapacitate de munca, boala declansandu-i-se la un an de la inceperea casatoriei, acum 17 ani. ART41 din codul familiei si ART 389 NCC, spun ca aceasta pensie se acorda doar daca boala a survenit din cauza mea si nu este cazUL. Dupa parerea mea, atata timp cat nu l-am imbolnavit eu, pensia nu se acorda, el ar trebui sa dovedeasca ca s-a imbolnavit din cauza mea. Pe internet in articolele medicale despre acea boala scrie ca EA se instaleaza cu multi ani inainte de a se declansa, in cazul nostru la un an de la inceperea casatorieie este exclus, atunci medicii ne-au spus ca din cauza unei amigdalite netratate corespunzator cu MOLDAMIN la varsta de 6 ani, boala declasandu-se la 27 de ani. De unde pot face eu rost de un act medical oficial care sa ateste ca aceasta boala se face cu multi ani inainte de a se declansa? Bolile lui au fost glomerulonefrita si insuficienta renala, care au dus la dializa si transplant renal ce dureaza de 17 ani, ceea ce este un record medical deja, multi dintre transplantati nu rezista atat de multi ani si sunt nevoiti sa faca alte transplanturi sau raman la dializa. Multumesc.

Post Reply