O zi buna.
O persoana in varsta a lasat prin testament notarial totul unei nepoate, cea care s-a ocupat de ea si de sotul ei. Sotii n-au avut copii, doar frati. Cu toate ca sotul era mult mai bolnav s-a intamplat ca doamna a decedat inaintea sotului, care a decedat si el dupa putine luni. Nu s-a facut dezbaterea mostenirii. Domnul, care era mostenitor rezervatar fata de sotia sa, n-a lasat nici un testament, mostenitorii lui fiind fratii sai respectiv succesorii acestora.
Intrebari:
- Partea rezervatara a sotului trebuie ceruta de acesta, respectiv, deoarece n-a facut-o in ultimele zile ale vietii sale, de mostenitorii sai?
- Pot mostenitorii cere partea rezervatara dupa decesul sotului care avea acest drept?
- Partea rezervatara trebuie ceruta sau se calculeaza la dezbaterea mostenirii de catre notarul insarcinat cu dezbaterea mostenirii?
- daca trebuie ceruta partea rezervatara, de la cine se cere, de la mostenitorul universal stabilit prin testament? (adica prin dezbaterea mostenirii totul ii va fi dat prin certifivat de mostenitor, mostenitorului universalstabilit prin testament si mostenitorul rezervatar, respectiv eventualii mostenitori ai acestuia vor fi doar instiintati ca pot cere partea rezervatara?)
Multumesc mult pentru un rapuns la toate cele 4 intrebari.
Rezervatar
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 19 guests