Executorul restituie titlul executoriu, in conditiile in care nu s-au identificat bunuri si sume de bani in conturile debitoarei. Cheltuielile de executare (onorariul) a fost avansat de catre creditor.
1. A ramas pagubas si in privinta acestora?
2. Daca face o noua cerere de executare silita are dreptul sa solicite, in plus fata de creanta stabilita prin titlul executoriu, cheltuielile de executare anterioare?
cheltuieli de executare
o noua cerere de executare??? pentru ce??? odata ce s-a stabilit ca nu are bunuri si nici sume in cont...
de ce sa mai pierzi timpul cu o cerere de executare silita.. nu are ce sa execute.
Cerere pe legea 85... macar o sa ai o sentinta prin care se constata ca nu poti sa recuperezi creanta si sorryyyyy..dar treci suma pe cheltuieli...
de ce sa mai pierzi timpul cu o cerere de executare silita.. nu are ce sa execute.
Cerere pe legea 85... macar o sa ai o sentinta prin care se constata ca nu poti sa recuperezi creanta si sorryyyyy..dar treci suma pe cheltuieli...
Creanta are un cuantum de aproximativ 5000 lei. Pragul minim pe 85 e de 10000 lei (parca). Imi amintesc ceva de prin executarea silita (n-am avut in tematica inm
) ca se poate face o noua cerere daca creditorul indica personal bunuri urmaribile. Nu-i cazul meu.
Cum se trece pe cheltuieli in conditiile astea? Se asteapta implinirea termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita?
Multumesc pentru raspuns, Kinga!

Cum se trece pe cheltuieli in conditiile astea? Se asteapta implinirea termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita?
aici intervin probleme de contabilitate
trebuia sa faceti provizion pentru suma nerecuperata ( practic ai obligatia sa faci provizion pentru clienti neincasati mai vechi de .. nu stiu cate zile, faliment, si clienti actionati in instanta)
ar trebui sa recuperezi TVA
proces verbal intocmit de executor ...
trecere pe cheltuieli....
vorbeste si cu contabila

trebuia sa faceti provizion pentru suma nerecuperata ( practic ai obligatia sa faci provizion pentru clienti neincasati mai vechi de .. nu stiu cate zile, faliment, si clienti actionati in instanta)
ar trebui sa recuperezi TVA
proces verbal intocmit de executor ...
trecere pe cheltuieli....
vorbeste si cu contabila

1. Da, a ramas pagubas.
2. Daca titlul executoriu nu s-a prescris, se poate oricand depune o noua cerere de executare. De asemeni, constituie titlu executoriu cu privire la cheltuielile de executare silita si procesul-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare intocmit de catre executorul judecatoresc. De aceea, daca solicitati o noua executare, fie o solicitati aceluiasi executor judecatoresc, fie solicitati acestuia o copie certificata de pe procesul-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare pe care, impreuna cu titlul executoriu, le depuneti la un alt executor judecatoresc.
2. Daca titlul executoriu nu s-a prescris, se poate oricand depune o noua cerere de executare. De asemeni, constituie titlu executoriu cu privire la cheltuielile de executare silita si procesul-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare intocmit de catre executorul judecatoresc. De aceea, daca solicitati o noua executare, fie o solicitati aceluiasi executor judecatoresc, fie solicitati acestuia o copie certificata de pe procesul-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare pe care, impreuna cu titlul executoriu, le depuneti la un alt executor judecatoresc.
Re:
Daca de la ultima rata platita la banca si a trecut mai mult de 3 ani , titlul executoriu(contractul de credit bancar) a prescriptia dreptul de a executa silit (art.405), adica, banca nu te mai poate executa silit.dasefx wrote:Creanta are un cuantum de aproximativ 5000 lei. Pragul minim pe 85 e de 10000 lei (parca). Imi amintesc ceva de prin executarea silita (n-am avut in tematica inm) ca se poate face o noua cerere daca creditorul indica personal bunuri urmaribile. Nu-i cazul meu.
Daca dupa termenul de 3 ani va venit somatie,poprire pe conturile dumneavoastra de la un executorul judecatoresc , trebuie sa stiti ca veti lua banii inapoi in instanta,daca nu semnati cu firma de recuperare si banca dumneavoastra.
Firma de recuperare , stia de la inceput ca s-a prescris dreptul de executare silita. (art.405) la fel si banca dumneavoastra.
La contestatia executarea silite ,cereti neaparat prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405)
Daca s-a dus termenul(prescriptia)contestitatia executarea silita nu va intristati.
Dati in judecata banca dumneavoastra cu care aveti contract si cereti doar prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405).
Dupa hotarare,cere-ti executorul judecatoresc, banii opriti ca daune materiale…!
Secu Abel Laurean,un mecanic peste medie.