Cheltuieli de executare

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
romcos

Cheltuieli de executare

Post by romcos » 20 Jun 2003, 20:20

Credeti ca este admisibila o contestatie la executare in care se invoca faptul ca cheltuielile de executare sunt prea mari (foarte mari)? In componenta cheltuielilor de executare intra pe langa onorariul perceput de executor si onorariul unui avocat (cam jumatate).
Se mentioneaza ca in faza de executare onorariu unui avocat nu se justifica intr-un coantum asa de mare. :idea:

vexa

Post by vexa » 27 Jun 2003, 13:42

Intr-o speta de pe rolul CSJ sectia comerciala, instanta a cenzurat cuantumul cheltuielilor de judecata privind onorariul de avocat. As putea spune chiar ca l-a redus drastic (la 2 milioane lei). O practica asemanatoare se regaseste si la Jud. sect 6 Bucuresti in dosar avind ca obiect pretentii.

romcos

Post by romcos » 29 Jun 2003, 21:33

Cu privire la cheltuielile de judecata, este adevarat ca sunt ceva hotarari cum ai spus. Nu cred ca este corect nici asa. Ratiunea o reprezinta nu amestecul instantei in privinta cheltuielilor efectuate ( onorariu de avocat, nu micsoreaza onorariu) ci in coantumul cheltuielilor de judecata la care obliga pe cel cazut in pretentii. Si acest subiect este interesant. Judecatorii vor aparare de calitate dar pe bani putini :twisted:
Subiectul i-l reprezentau cheltuielile de executare, cheltuieli efectuate in alta faza a procesului civil. 8)

jollyroger

Post by jollyroger » 08 Jul 2003, 18:19

why not!
Pai iti dai seama eu debitor, sa zicem ca s-a emis o somatie la plata pentru 20.000.000 lei pe care nu o "atac" cu cerere in anulare. Natural ea va fi investita cu formula executorie, se cere incuviintarea executarii si daca eu sint un debitor solvabil pac... ma trezesc cu o poprire pe cont. Acuma exista riscul ca banditul de executor judecatoresc sa se inteleaga cu banditul de avocat al creditorului si amindoi cu creditorul care oricum nu ma prea are la inima. De cite ori nu se intimpla ca un avocat mirosind ca are de a face cu un debitor solvabil sa negocieze cu creditorul un umflarea onorariului urmind ca debitorul sa-l suporte daca e sigura caderea lui in pretentii. Avind in vedere ca acum executorul 371 indice 7 alin 3 poate pe baza chitantei cu onorariul de avocat sa adauge cheltuieli de executare nu vad de ce nu ar putea face debitorul contestatie la executare in 15 zile de la data cind i se aduc la cunostinta aceste sume. Ar putea sa invoce ca s-au stabilit pe o cale necontencioasa, ca sint exagerate, etc, si daca este destept, si faptul ca nu sint constatate prin titlul executoriu ( nu sint cheltuieli de judecata din timpul procesului prinse in titlu) deci pot fi obiect al contestatiei la executare ( a se vedea Savelly Zillberstein si Viorel Mihai Ciobanu, Tratat de Executare Silita, Buc. Ed. Lumina Lex, 2001 -obiectul contestatiei la executare)
Totusi daca se prezinta factura fara TVA si chitanta, deplasari, putin probabil ca instanta sa-l micsoreze, numai pentru ca este
"un onorariu de Bucuresti". Daca este sa zicem dublul-triplul onorariului obisnuit care se practica in zona pentru acea executare silita instanta nu va micsora cheltuielile de judecata. Tatal Constitutiei, profesorul de drept administrativ care se autoinituleaza "Hammurabi-ul Romaniei" si avocatul retelei PSD "Tarau" de contrabanda cu combustibil a depus chitanta de onorariu 100.000.000 intr-o banala cerere de incuviintare a executarii silite
la o instanta dintr-un judet din estul tarii. Evident n-a cricnit nimeni.
av. Dumitru Dobrev

Guest

Re: Cheltuieli de executare

Post by Guest » 19 Mar 2015, 15:22

romcos wrote:Credeti ca este admisibila o contestatie la executare in care se invoca faptul ca cheltuielile de executare sunt prea mari (foarte mari)? In componenta cheltuielilor de executare intra pe langa onorariul perceput de executor si onorariul unui avocat (cam jumatate).
Se mentioneaza ca in faza de executare onorariu unui avocat nu se justifica intr-un coantum asa de mare. :idea:
Daca de la ultima rata platita la banca si a trecut mai mult de 3 ani , titlul executoriu(contractul de credit bancar) a prescriptia dreptul de a executa silit (art.405), adica, banca nu te mai poate executa silit.
Daca dupa termenul de 3 ani va venit somatie,poprire pe conturile dumneavoastra de la un executorul judecatoresc , trebuie sa stiti ca veti lua banii inapoi in instanta,daca nu semnati cu firma de recuperare si banca dumneavoastra.
Firma de recuperare , stia de la inceput ca s-a prescris dreptul de executare silita. (art.405) la fel si banca dumneavoastra.
La contestatia executarea silite ,cereti neaparat prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405)
Daca s-a dus termenul(prescriptia)contestitatia executarea silita nu va intristati.
Dati in judecata banca dumneavoastra cu care aveti contract si cereti doar prescriptia dreptului de a executarea silita.(art.405).
Dupa hotarare,cere-ti executorul judecatoresc, banii opriti ca daune materiale…!
Secu Abel Laurean,un mecanic peste medie. 

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests