S-a scot la licitatie un imobil, am depus 10% cautiunea la termen, m-am prezentat la licitatie si am adjudecat imobilului, am actul de adjudecare si am depus actele pentru intabulare, vineri trebuie sa scot rapsunsul . Am facut apropae toate actele cu o banca pentru un credit imobiliar pentru ca neavand diferenta de bani trebuia sa fac imprumut pe 30 ani. Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
Extrasul de carte funciara pentru informare contine la capitolul sarcini
1 "Intabulare drept de ipoteca.... si interdictia de instrainare, demolare.... " un contract de ipoteca neplatit cu banca X (din aceasta cauza a avut loc licitatia) , imobilul s-a vandut la 75 % din valoare si adjudecandul am dat 10 % urmand ca diferenta sa o dau pana la o data in aprilie
2. "se noteaza somatia de plata pentru suma ..." tot pentru banca X ca mai sus
3. "se noteaza somatia imobiliara pentru suma ....." in euro ....pentru o firma de colectare care furnizează servicii administrative de colectare a debitelor care au caracterisitici similare:Colectarea debitelor la nivelul întregii ţări - nu stiu daca are treaba tot cu primul imprumut, valuta si valoarea sunt diferite _ somatie data de BEJ A
4. "se noteaza somatia imobiliara pentru suma ...." in lei ... tot de firma de la pct 3. somatia avand alt BEJ decat cel de la pct 3
Pe actul de adjudecare scrie ca s-a depus avansul si ca diferenta trebuie virata pana la data ... aprilie. Desemeni scrie ca imobilul se vinde liber de drepturile de uzufruct, uz, abitatie si servitute, conform certifiact emis de OCPI si conform art 518 alin 3 vechiul cod de procedura de la data intabulari imobilul ramane liber de ipoteci si sarcini si conform 518 alin 4 dupa intabulare se vor radia din oficiu.
Intrebari:
1. Banca nu stie daca imi poate da imprumul (momentan nu a vb cu juristul) pentru ca apare somatia de la punctele 3 si 4 ... nu inteleg de ce tine cont de toate pct daca se va face radierea dupa intabulare
2. banca cere o adresa precum ca creditorul banca X din pct 1 si 2 sa fie de acord cu plata in rate... e corect avand in vedere ca banca la care fac eu credit imobiliar va achita in intregime diferenta dintre 10% depusi si restul de plata ?
3. se radiaza din oficiu dupa ce achita banca diferenta ? sau trebuie ca BEJ sa emita o cerere de radiere ?
Imobil cumparare in rate cu sarcini in cartea funciara
Re: Imobil cumparare in rate cu sarcini in cartea funciara
salut,
- pt inscrierea dreptului tau in cartea funciara ti-a fost solicitata la Oficiul de carte funciara dovada achitarii impozitului pe venitul obtinut din transferul de proprietate?
as vrea sa stiu ce alte taxe si costuri ai avut de platit dupa adjudecare, la notar si institutii?
mult succes cu finalizarea procesului!
- pt inscrierea dreptului tau in cartea funciara ti-a fost solicitata la Oficiul de carte funciara dovada achitarii impozitului pe venitul obtinut din transferul de proprietate?
as vrea sa stiu ce alte taxe si costuri ai avut de platit dupa adjudecare, la notar si institutii?
mult succes cu finalizarea procesului!
Re: Imobil cumparare in rate cu sarcini in cartea funciara
cred ca cel mai bine ar fi sa ma suni , sa vb la telefon... , ti-am dat un mesaj cu numarul de tel