dauna morala

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

dauna morala

Post by Guest » 22 Feb 2015, 11:48

Buna ziua.In data de 08.02.2015 la ora 3:40 masina mea care era parcata pe carosabil langa trotuar in fata casei a fost distrusa total datorita unui pusti de 20 ani care circula cu viteza arucucand cca 4 metri masina de pe carosabil pe trotuar distrugand si gardul cca 4 metri masina oprindu-se intr-un stalp al gardului..apoi masina s-a mai deplasat si la 34 metri s-a oprit intr-o alta masina pe care de asemeni a distrus-o...A venit politia, s-a deschis un dosar penal intrucat au fost 2 pasagere in autoturismul celui vinovat care au fost duse la spital acuzand dureri de coloana..etc...a doau zi politia mi-a eliberat o dovada, a treia zi a venit cel de la societatea de asigurari care a facut mai multe fotografii si care a intocmit "Nota de constatare" Dosar daune cu care am fost trimis la un service auto agreat..unde s-a stabilit o valoare de 12.900 lei , dar s-a stability ca masina nu mai poate fi reparata.Deasemeni cel de la asigurari a mai intocmit o adresa catre IPJ Buzau prin care solicita cauzele, imprejurarile si vinovatia in cazul evinementului petrecut in data de 08.02.2015 ora 3:40 pentru autoturismul..nr...etc..Ieri am fost la Politie sa vad care este situatia si mi s-a spus sa astept ca or sa trimita rspunsul in termenul legal de 30 zile.Acum masina mea este acoperita cu o prelate si se afla in situatia de atunci "parcata" in gardul distrus pe trotuar, nefiind deplasabila...Eu sant bolnav, persoana cu handicap accentuat ,si cu problem grave neurologice (masina este pe numele meu, dar o conduce fiul).. nepotul il duceam la gradinita cu masina, la medic ma deplasam cu masina..etc..masina este o necessitate, nu un lux...nu spun marca..dar se vinde o semena masina fabricat in 2007 intre 2400-2700 euro.Am fost vizitat de cateva ori imediat dupa eveniment de cel vinova care mi-a spus verbal ca o sa vina tatal lui sa repare gardul etc..Intrebarea meste are nu era normal sa fiu chemat la politie sa dau o declaratie..ceva??si apoi..pana primesc raspunsul official de la societatea de asigurari eu ce fac?? Pot deschide un process impotriva celui vinovat pentru distrugere?? pot cere daune material pentru faptul ca in aceasta perioada am fost lipsit de mijlocul de transport? Ma gandesc ca la cate "aranjamente" se fac in tara asta oare nu este posibil se se "aranjeze" ceva si sa ma trezesc cu o despagubire cu care sa nu mai pot cumpara o alta masina ? Cel de la asigurari mi-a spus ca ei calculeaza la dauna totala o valora ca o medie a pretului de piata..tinand cont de anul fabricatiei si alti indicatori.si procentul este de 75%...dar aceasta procedura poate dura pana la 60 zile...Va rog in concluzie , daca puteti sa ma sfatuiti ce pasi sa fac pentru a recupera daune materiale eventual pentru faptul ca nu am masina in aceasta perioada, sa solicit o diferenta de pret intre ce o sa mi se acorde de societatea de asigurari si pretul de piata al autoturismului...care este cum am mai spus intre 2400-2700 euro?? Cred ca in asemena situatii ( de distrugere totala cand masina este parcata si nu in traffic) cel vinovat ar fi trebuit sa imi puna la dispozitie pe cheltuiala sa un autoturism cu care sa ma pot deplasa ..Multumesc anticipat pentru timpul acordat si eventualele raspunsuri.

Post Reply