Buna ziua.
Lucrez intr-o firma multinationala. De o vreme am trecut din subordinea unui director la altul.
Cel nou pretinde multe lucruri.
De exemplu intr-o zi am facut bilet de voie la seful direct pentru a putea merge jumatate de ora la control la ochi. Medicul neavand program dupa orele mele de program. Am recuperat timpul cat am lipsit dar cu toate astea a tebuit sa spun unde am fost si am primit morala, eu avand bilet de voie totusi. In contractul colectiv se specifica faptul ca angajatii au dreptul la invoire.
Ieri am iesit din incinta in timpul pauzei de masa. In contractul colectiv si in regulament scrie ca paua de masa nu este considerata timp de lucru iar programul de lucru este de 8 ore. Noi stam de la 8 la 16.30.
Cu toate acestea mi s-a pretins sa fac bilet de voie in timpul pauzei de masa daca vreau sa servesc masa in afara incintei. Cu toate acestea alti colegi din acelasi birou dar si din alte departamente pot parasi incinta in pauza fara a li se cere bilet de voie. Ba chiar m-a intrebat de unde mi-am cumparat mancare si ca de ce nu am comandat la catering.
In plus sunt urmarit. Dupa pauza de masa nu am mai trecut prin birou ci am mers pe teren sa fac treaba. Eu fac si munca de teren.
A sunat prin birouri dupa mine sa vada daca intradevar am fost acolo. Nu a intrebat daca mi-am facut munca bine si daca sunt acolo. Eu plecasem deja de la acea locatie sprea urmatoarea unde aveam de rezolvat.
Am fost chemat in birou la director impreuna cu seful direct si mi s-a reprosat ca am iesit in pauza fara sa anunt directorul ca se pot intampla accidente si el e responsabil.
Dar in contract nu se interzice explicit acest lucru ba chiar e specificat in clar ca pauza de masa nu e timp de lucru. Cand i-am zis acest lucru mi-a raspuns ca si asa noi suntem privilegiati (probabil s-a referit din punct de vedere al salariilor care sunt un pic mai mari decat la alti angajati dar nu intratat de mari).
Precizez ca nu am nici o abatere in peste 20 de ani la aceasta firma de la nici unul din directorii anteriori sau de la seful direct. Si munca mea a fost mereu apreciata.
Este normal asa ceva? Pot considera acest lucru o hartuire si discriminare sau tratament preferential fata de alti colegi?
Multumesc
Invoire in pauza de masa si alte nereguli