Am primi o suprafata de teren mai mica decat in titlu propr

Post Reply
---

Am primi o suprafata de teren mai mica decat in titlu propr

Post by --- » 09 Dec 2013, 22:21

Buna ziua! Am nevoie cat mai urgenta de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Bunica mea a primit in proprietate de la primarie, un teren de 4,03 ha cf, legii 247/2005, bineinteles pe un alt amplasament. Problema este ca pe titul de proprietate care i s-a eliberat, figureaza cu aceasta suprafata pt care plateste si impozit, insa conform masuratorilor s-a stabilit o suprafata de doar 39532 mp, adica cu 768 mp mai putin. In momentul in care a dorit sa faca intabularea, i s-a cerut sa semneze o declaratie pe proprie raspundere, in sensul ca, este de acord cu aceasta suprafata masurata, declaratie pe care bunica mea nu a semnat-o, nefiind de acord (precizez ca pentru procedura intabularii, am apelat la acelasi topograf care a facut masuratorile pt primarie, dansul fiind un angajat al primariei si care ne-a specificat faptul ca toti proprietarii au primit in proprietate mai putin teren decat suprafata trecuta pe titlu). Doresc sa stiu ce este de facut in acest caz?? Va multumesc!

adishmek

Re: Am primi o suprafata de teren mai mica decat in titlu pr

Post by adishmek » 29 Jan 2015, 01:53

Titlul de proprietate si extrasul de carte funciara garantează dreptul asupra proprietății, nicidecum suprafața.
Lucrarea cadastrala, ridicarea topo in sistem stereo 70, cu coordonate x y, cu actualizarea datelor de imobil, înscrisă in CF, garanteaza si suprafața. La dvs este vorba despre o rectificare de suprafața, in minus din nefericire.
Cel mai bine consultați un cadastrist topometrist.

Post Reply