INSCRIERI IN CARTEA DE MUNCA

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

INSCRIERI IN CARTEA DE MUNCA

Post by Guest » 20 Dec 2014, 13:43

SANT PENSIONAT PENTRU LIMITA DE VARSTA CONFORM LEGII -3/1977 - COROBORAT CU LEGEA - 57/1992 -, SI
A-M MAI MULTE INTREBARI , REFERITOARE LA INSCRIEREA IN CARTEA DE MUNCA , A HOTARARILOR JUDECATORESTI , PRI-
VIND GREPTUL MUNCII .

MAI JOS ARAT SITUATIA MEA :

INAINTE DE A INCEPE POVESTIREA SITUATIEI MELE , VA INFORMEZ CA LUCRAM CA FOCHIST LA O CENTRALA TER-
MICA , PENTRU INCALZIREA LOCUINTELOR , SI AVEAM SI CALITATEA DE PRESEDINTE DE SINDICAT PE UNITATE .

IN CURSUL LUNII IUNIE 1993 , IN TIMP CE NEGOCIAM CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA , CU CONDUCEREA UNI-
TATII ,PROBABIL , DATORITA INSISTENTEI MELE , PRIVIND DREPTURILE SALARIATILOR ,SI DUPA CE A-M SEMNAT ACEST CON -
TRACT , IN DATA DE - 22 06 1993 - CONDUCEREA UNITATII MA LICHIDAT ATAT PE MINE CAT SI PE ADJUNCTUL MEU .
A-M CONTESTAT DECIZIA DE DESFACERE A CONTRACTULUI DE MUNCA LA INSTANTA ,IAR INSTANTA A ADMIS CE -
REREA MEA , RAMANAND DEFINITIVA SI IREVOCABILA DISPUNAND ------ Reintegrarea in munca a contestatorului ,in postul
avut anterior masurii desfacerii contractului de munca , si obliga intimata , sa-mi plateasca suma de - 28893 - lei ,lunar , despagu-
biri civile , incepand cu data de - 22 06 1993 - si pana la reintegrarea efectiva .
IAR INSTANTA DE APEL , -------Respinge apelul declarat de intimata , inpotriva sentintei ,si mentine sentinta judeca-
toriei -------NU A MAI DECLARAT RECURS .

In baza sentintei , intimata , inscrie in carnetul de munca , sub pozitia de desfacere a contractului de munca --------
MENTINUT IN BAZA ACELUIAS CONTRACT DE MUNCA , deci conform sentintei , si inscrisului de mentinere ,eu ERAM REINTEGRAT
dar angajatorul ma plateste cu acelas salar ca la despagubirile civile , fara a ma primii la munca ,iar in data de - 09 12 1998 - , i-mi
scrie in carnetul de munca ,-------CA A-M FOST REANCADRAT CONFORM SENTINTEI , CAND MA PRIMIT SI LA SERVICI ,UNDE A-M
LUCRAT PANA LA - 01 09 1999 - , CAND A-M FOST PENSIONAT .

Nentionez ca carnetul de munca ,a fost la societatea care pastra carnetele de munca iar eu am descoperit cele aratate mai
sus ,cu putin timp in urma ,cand am ridicat carnetul de munca .
Totodata ,a-m constatat in carnetul de munca ,ca la sfarsit scrie ca anuleaza pozutia cu MENTINEREA IN MUNCA .

SENTINTA SA EMIS IN - 31 01 1994 -
DECIZIA DE APEL SA EMIS IN - 14 06 1994 - .

I N T R E B A R I

Mai pot solicita RECALCULAREA PENSIEI ,un baza sentintei ,cu salariile reale ce trebuiau inregistrate in carnetul de munca ?
Daca DA , sentinta si decizia trebuiesc legalizate ?
Ce salarii se iau in calcul ,la calculul pensiei ,in perioda 22 06 1993 - 09 12 1998, cele medii brute ,medii nete ,in situatia mea ,daca
in carnetul de munca ,a-m trecut valoarea despagubirilor ?
Mai pot promova actiune in instanta ,daca este cazul ,----in ce conditii ?
Am vreo posibilitate ca persoana cu handicap grav , SA NU PLATESC ONORARIU SI ALTE CHELTUIELI DE JUDECATA ?

MAREA MEA RUGAMINTE ESTE SA-MI TRIMITETI RASPUNSUL DETAILAT ,PE ADRESA DE EMAIL: ionescuion34@yahoo.com

IONESCU IOAN 20 12 2014

Post Reply