Autoturism vandut la licitatie de ANAF

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
mariuscucu

Autoturism vandut la licitatie de ANAF

Post by mariuscucu » 04 Sep 2014, 22:36

in vederea participarii la o licitatie pentru un autoturism am cateva nelamuriri
1.daca voi castiga licitatia voi primi de la anaf cheile si actele autoturismului?
2.daca in prezent autoturismul se afla in custodia debitorului, dupa ce am castigat licitatia cum intru fizic in posesia acestuia?
3. in vederea inmatricularii la politie voi avea nevoie de certificatul fiscal al vechiului proprietar/debitor? ma gandesc sa nu aiba alte datorii si sa nu-l mai pot inscrie in lipsaunui certificat fiscal..
si 4. de la persoana fizica(debitor) la o alta persoana fizica(cumparator bun), in cazul licitatiei prin anaf se va achita tva obligatoriu?

Guest

Re: cateva intrebari licitatie bunuri..

Post by Guest » 09 Sep 2014, 08:55

Cei de la Anaf te surprind prin incompetenta lor cu fiecare ocazie. Daca nu suni la numarul afisat, e foarte probabil sa ai surprize mari.

1) Am vrut si eu odata sa cumpar o masina de la Anaf. Mi-au spus ca masina este folosita in continuare de debitor (care nu are voie sa o vanda dar opoate folosi). Si mi-au mai spus ca daca vreau sa o vad, sa-l sun pe debitor. Eu am renuntat, ca nu aveam chef sa-mi dea nimeni cu parul in cap.

2) Daca Anaf i-a lasat masina, iti dai seama ca dupa licitatie nu trimite nimeni mascatii dupa masina. Cel mai probabil se va trimite debitorului o hartie prin posta, in care i se va spune ca are la dispozitie X zile sa predea masina. In timpul asta el poate merge cu ea numai pe aratura si contrasens.

Pentru punctele 3 si 4 intreaba la ANAF. Totusi nu cred ca iti va cere nimeni certificat fiscal pentru debitor.

In concluzie iti recomand se mergi cu lista de intrebari la ANAF, dar chiar si asa, vei primi raspunsuri mai mult sau mai putin diferite de la diversi angajati.

Pauj

Re: Autoturism vandut la licitatie de ANAF

Post by Pauj » 08 Dec 2014, 20:21

mariuscucu wrote:in vederea participarii la o licitatie pentru un autoturism am cateva nelamuriri
1.daca voi castiga licitatia voi primi de la anaf cheile si actele autoturismului?
2.daca in prezent autoturismul se afla in custodia debitorului, dupa ce am castigat licitatia cum intru fizic in posesia acestuia?
3. in vederea inmatricularii la politie voi avea nevoie de certificatul fiscal al vechiului proprietar/debitor? ma gandesc sa nu aiba alte datorii si sa nu-l mai pot inscrie in lipsaunui certificat fiscal..
si 4. de la persoana fizica(debitor) la o alta persoana fizica(cumparator bun), in cazul licitatiei prin anaf se va achita tva obligatoriu?
Marius, ai participat? poti sa-mi spui cum a decurs, si de ce probleme te--ai lovit?

Post Reply