condamnare pentru conducere sub influenta alcolului

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

condamnare pentru conducere sub influenta alcolului

Post by Guest » 18 Nov 2014, 13:57

Buna ziua, am fost codamnat la 1 an inchisoare cu suspendare plus termen de incercare 2 ani si 6 luni
pentru conducerea sub influenta alcolului. Procesul sa desfasurat in perioada 16.07.2013 - 20.12.2013
decizia fiind definitiva. Vreau sa va intreb de ce nu am fost judecat dupa codul penal din 2013 unde pedepsele complementare se aplicau de la pedeapsa principala minima de 2 ani si nu exista nici masura de a.ti interzice dreptul de a conduce vehicule pe termenul de incercare si am fost judecat dupa codul penal din 2014 ? Sau va rog frumos daca stiti sa imi spuneti daca mai pot sa fac ceva cu legea penala mai favorabila.? Va multumesc pt raspuns.

Silviu

Re: penal

Post by Silviu » 18 Nov 2014, 15:02

Ati fost condamnat potrivit vechiului cod penal, aflat in vigoare la data savarsirii infractiunii. Ati mai fost judecat conform procedurii penale aflate in vigoare la data inceperii procesului penal. Prin raportare la O.U.G. 195/2002, permisul dvs. devine nul de drept in momentul in care sunteti condamnat la o infractiune referitoare la codul rutier. Deci, la 1 an dupa ce a ramas definitiva, puteti sustine din nou examenul auto.

C_A_Coltuc

Re: condamnare pentru conducere sub influenta alcolului

Post by C_A_Coltuc » 25 Nov 2014, 14:57

permisul dvs. devine nul de drept in momentul in care sunteti condamnat la o infractiune referitoare la codul rutier

Post Reply