deschis

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Raluca G

deschis

Post by Raluca G » 05 Nov 2014, 22:01

In luna MAI,anul 1988,am cumparat un imobil cu o chitanta de mana,in care se specifica suma respectiva contravaloarii imobilului si intregul teren aferent lui.La o luna de zile,am incheiat contractul de vanzare-cumparare cu proprietarul pe baza acelei chitante de mana.In contractul de vanzare-cumparare,s-a trecut casa cu suprafata de teren aferent casei de 258.60 mp (conform legii de atunci ),desi suprafata totala a terenului in realitate e de 465 mp.Stapanesc toata suprafata de 465 mp de la data incheieri contractului de vanzare-cumparare si platesc taxe si impozite pe toata suprafata de 465 mp.Primaria mi-a deschis o actiune in instanta prin care solicita pronuntarea unei sentinte prin care sa se constate ca suprafata de 200 mp care nu e trecuta in actul de vanzare-cumparare ar apartine primariei invocand dispozitiile art. 6 din Legea 213/1998,art. 4 din Legea 213/1998,art 30 alin.2 din Legea 58/1974 neprezentand un TITLU,in baza caruia diferenta de 200 mp pe care eu o posed pe baza chitantei de mana din anul 1988,ar apartine PRIMARIEI.Ce as putea face ca primaria sa nu imi ia acest teren?Nemultumita de modul cum decurge procesul,am facut cerere la Curtea De Apel pentru stramutarea dosarului,motive:impartialitatea cu care judeca judecatorul si avand in vedere partea cealalta primaria,conform art. 140 alin.2 (banuiala legitima), s-a judecat,dar mi-a respins cererea.Ce actiuni pot face pentru a ramane cu acest teren al imobilului?

Silviu

Re: deschis

Post by Silviu » 06 Nov 2014, 19:05

Cred eu ca trebuia introdusa o reconventionala cu privire la uzucapiunea de scurta durata, daca acea proprietate de teren apartinea totusi altcuiva si nu statului.
Va invecinati cu alte persoane sau doar cu Primaria?

Raluca G

Post by Raluca G » 06 Nov 2014, 22:02

Nu ma invecinez cu primaria.In partea de sud ma invecinez cu o biserica.In 1997,biserica a deschis o actiune tot prin intermediul primariei pretinzand ca e al lor acest teren.Ultima sentinta s-a dat respinsa si irevocabila.Cu celelalt vecin am facut granituirea in 2003 stabilind linia de hotar si a ramas aceeasi ca inainte din 1988.Am o adresa de la primarie in care specifica ca acest teren nu face parte din domeniul public al statului sau al unitatii administrativ-teritoriale,nu e evidentiat in domeniul public al UAT primariei. Cum as putea sa iau legatura cu dumneavoastra?

Silviu

Post by Silviu » 06 Nov 2014, 22:55

Doamna, eu nu va pot ajuta. Sunteti din Vrancea, n-as face altceva decat sa va incurc mai mult de la ... atatea sute de km.

http://avocatcivil.net/actiuni-civile/u ... -10-20-ani

Link-ul de mai sus va spune despre ce vorbeam eu cu privire la uzucapiune. Banuiesc totusi ca ati avut si aveti un avocat angajat, cel mai bine ar fi sa il sprijiniti pe acesta, sau eventual daca sunteti nemultumita, sa incercati sa contactati un alt avocat din zona unde se judeca litigiul, pentru binele buzunarului dvs.

Daca a mai fost un litigiu, pe aceeasi suprafata, hotararea ar trebui sa fie opozabila si primarie, prin aplicarea principiului puterii de lucru judecat. (a nu se confunda cu autoritatea de lucru judecat).

Ar mai fi mers si actiunea provocatorie, cu ceva timp in urma, dar acum sub noul cod nu cred ca mai este aplicabila o astfel de cerere.

Raluca G

Post by Raluca G » 07 Nov 2014, 21:22

Va multumesc.

Post Reply