Anulare amenda Politia Locala

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
adi2203

Anulare amenda Politia Locala

Post by adi2203 » 01 Nov 2014, 14:19

Buna ziua,
In urma cu citiva ani am concesionat de la Primarie 500 mp de teren la marginea orasului, intr-o zona necirculata. Nu am construit nimic pe acest teren, nici macar nu l-am ingradit.
Acum citeva zile, am primit prin posta un proces verbal de contraventie, emis de catre Politia Locala, prin care ma amendeaza cu 3000 RON, pentru nerespectarea OUG 195/2005, art 96, alin. 1, pct. 10 (“obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere, feroviare şi de navigaţie”). In procesul verbal se constata ca “vegetatia ierboasa este crescuta necontrolat de un timp indelungat. Nu s-au luat masurile necesare si obligatorii de salubrizare, intretinere, cosire si igienizare a terenului”
Mentionez ca nu a fost nici un martor de fata, “nefiind o zona circulata” si s-au executat fotografii. De asemenea agentul de Politie mi-a trecut numele in dreptul contravenientului.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Daca trebuiau sa ma anunte si pe mine inainte de a face vizita de constatare?
2. Daca nu trebuia sa mi se dea un termen de rezolvare a situatiei, dupa care sa se aplice amenda?
3. Neexistind grad de pericol social, nu se putea da un avertisment?
4. E legal sa mi se treaca numele in rubrica pentru contravenienti?
5. Procesul verbal se poate anula DOAR in instanta?
Multumesc,
Cu stima,
Adrian Dumitru

Silviu

Re: Anulare amenda Politia Locala

Post by Silviu » 03 Nov 2014, 08:03

1. Nu
2. Nu
3. Ba puteau, dar nu neaparat pentru motivul asta.
4. Da
5. DA.

C_A_Coltuc

Re: Anulare amenda Politia Locala

Post by C_A_Coltuc » 06 Nov 2014, 15:20

Idem

Post Reply