Buna ziua,
As dori sa stiu care este modalitatea de contestatie si de anulare a unui ordin de trecere in rezerva emis de catre MAPN.
Subofiter condamnat in decembrie 2012 la 6 luni cu suspendare in speta OUG 195 / 2002. si trecut in rezerva in temeiul art.87 alin.3 din Legea nr.80/1995 in octombrie 2014. Conform art.87 alin.3 din Legea nr.80/1995 : Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa amenzii penale sau cu închisoare, cu suspendarea executării ori graţiate înainte de începerea executării pedepsei,pot fi trecute în rezervă sau direct în retrage ori pot fi menţinute în activitate, pe baza propunerilor înaintate ierarhic comandanţilor/şefilor care au stabilite competenţe în acest sens, prin ordin al ministrului apărării naţionale. Comandantii mei au inaintat ierarhic doua propuneri de mentinere, insa la presiunea sefilor au inaintat al trelea raport de trecere in rezerva.Primul raport a fost inaintat in septembrie 2014 iar ultimele doua in octombrie 2014, oridinul de trecere s-a dat in octombrie 2014. De la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare 05.12.2012, pana in 2014 mi-am desfasurat activitatea normal , in cursul anului 2013 am fost avansat, in cei peste 20 de ani de cariera militara nu am avut nicio sanctiune, calificativele au fost doar foarte bune, cele trei rapoarte evidentiaza calitatile mele, cel de al treilea este identic cu primele doua cu exceptia mentiunii ca acesta solicita trecerea in rezerva, in rest continutul lor este identic.
As dori sa stiu care este termenul de aplicare a sanctiunii, avand in vedere ca au trecut aproape 2 ani de la ramanerea definitiva a hot. de condamnare, superiorii mei au avut cunostinta de cele intamplate nu am ascuns nimic si fapta savarsita nu a afectat absolut deloc buna desfasurarea a activitatii mele in cadrul unitatii militatre. Daca superiorii mei ar fi apreciat necesara sanctionarea mea nu as fi fost avansat in cursul anului 2013, nu as fi participat la diferite specializari.Am solicitat iesirea la raport la superiorul care a emis ordinul, in data de 24.10.2014 si m-i sa comunicat ca sunt primit in data de 27.10.2014, iar in data de 27 cand m-am prezentat acesta era in concediu.Nu s-a constituit nici consiliu de onoare, nu am avut posibilitatea sa imi sustin punctul de vedere.
Cum as putea contesta masura si in ce termen ce motive as putea sa invoc? Mentionez ca nu am primit ordinul scris, doar mi s-a comunicat.
Va multumesc.
CONTESTATIE SI ANULARE ORDIN TRECERE IN REZERVA MAPN