Kruk - executare silita

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Amaya

Kruk - executare silita

Post by Amaya » 23 Sep 2014, 20:08

In 2004 am luat in rate un PC in valoare de 2100RON prin Finansbank.Dupa 7 luni,in care am platit 60RON/luna au intervenit problemele care m-au pus in incapacitatea de a mai plati ratele.In 2009 vazand ca situatia se inrautateste am plecat din tara cu speranta in mai bine.Intre timp mama a primit (pr numele meu) n scrisori de la Plus Gulf LTD in care ma anuntau ca am un debit la ei.Nu stiam cine sunt asa ca i-am spus mamei sa le ignore si telefoanele si scrisoarile.Am inceputt incet incet sa imi platesc datoriile in tara.In 2011 primesc un telefon de la Plus Gulf ca le datorez 2000 lei (cesiunea dintre ei si Finansbank).Am fost de acord sa le platesc 100 euro/luna.Culmea ironiei(doar eu am norocul asta) in acea saptamana am ramas fara loc de munca.Am amanat din nou plata ratelor la ei.Acum cateva zile ma anunta cei de la Kruk ca le datorez :

1. La data de 22.09.2014, Debitorul datoreaza suma de 7,775.57 RON Creditorului.
2. Debitul este rezultat din neachitarea la scadenta a creantei rezultata din contractul de credit incheiat
intre Debitor si CREDIT PLUS (Gulf) LTD in data de 16.12.2004.
3. Prin cesiunea de creanta, actualul Creditor, are toata puterea si autoritatea de a emite notificari in
atentia dumneavoastra, care vor fi obligatorii, si nu va solicita nicio aprobare, confirmare, de instruire sau
de orice alta natura din partea cedentului sau al oricarei alte persoane intrucat Cedentul CREDIT PLUS
(Gulf) LTD a cedat Cesionarului Secapital S.a.R.L., creanta detinuta impotriva dvs. impreuna cu toate
drepturile prezente si viitoare, dobanzile si beneficiile rezultate din contractul scadent anticipat,
efect al nerespectarii clauzelor acestuia de catre debitor...Finansbank...Plus Gulf..Secapital...Kruk...imi pare un bordel.Suma reprezinta totalul datoriei cu dobanzile aferente pe care ei nu mi le explica.Adica trebuie sa platesc aproape 8000 pentru o datorie de 2000.Ceea ce ma enerveaza este ca imi mai cer alti':Pe toata durata esalonarii de mai jos debitorul va achita dobanda in valoare
totala de 178.39 RON.Adica dobanda la dobanda ,penalizari la penalizari.Eu nu le-am spus ca nu vreau sa platesc pt ca mi se pare just sa iti platesti o datorie cand o ai dar,nu inteleg toata mascarada asta pasata de la unul la altul care ii face mai josnici decat mine care nu le-am platit la timp..Ce sa fac?De aici nu ma pot misca si nici nu vreau sa imi pierd apartamentul pt un amarat de PC facut cadou fiului meu de Craciun :)

Silviu

Re: Kruk

Post by Silviu » 24 Sep 2014, 06:30

Puteti consulta un avocat in aceasta privinta, este posibil ca datoria dvs. sa se fi prescris si sa o puteti dovedi in instanta. Daca nu, va ramane doar sa platiti...

Guest

Re: Kruk

Post by Guest » 24 Sep 2014, 08:00

Va multumesc.Am decis sa rezolv problema intr-un mod civilizat..adica sa imi platesc datoria invatand o lectie importanta:Conturile se inchid intotdeauna si nu neaparat in favoarea ta.(gresesti-platesti)C'est la vie.

Leon Carmen

Re: Kruk - executare silita

Post by Leon Carmen » 03 Oct 2014, 10:39

In ce luna si ce an ati facut acea plata de 100 Euro? Intreruperea voluntara a termenului de prescriptie printr-un act de recunoastere a datoriei si plata unei sume, face ca acesta sa curga din nou de la data recunoasterii. Inca 3 ani de la aceasta data puteti fi executat silit.

Av. Aura Ivan

Re: Kruk - executare silita

Post by Av. Aura Ivan » 24 Oct 2014, 09:28

Regret situatia dvs. Ar fi bine sa vedem actele, pentru a sti daca ar ma iputea fi facut ceva...
Pe viitor, cand primiti hartii, nu stati cu ele, mergeti la un avocat. veti plati mult mai putin si veti evita asemenea neplaceri. Este cea mai mare greseala sa credeti ca lucrurile se vor rezolva de la sine.
Cu toate acestea, daca ati luat creditul ca persoana fizica, nu este posibil sa aveti penalitati mai mari decat creditul. Depinde si ce ati semnat.
Ideea este ca ar fi vorba despre clauze abuzive...

Post Reply