apartament

Post Reply
Mares

apartament

Post by Mares » 17 Sep 2014, 21:08

Buna seara! Stau intr-un apartament cu tatal meu.Dupa moartea mamei,am facut susscesiunea, tatal meu are cea mai mare parte din locuinta. Plata avansului pt.casa a fost platit de mine in anul 1992,dar cu parere de rau nu am facut nicio hartie legala la notariat.Platesc impozit la casa,toate cheltuielile casei si sunt trecuta proprietar la Admin.de impozite si taxe.Sunt casatorita si stam toti in acelasi apartament cu tatal meu si acesta vrea sa ne dea afara din casa. Este posibil acest lucru? multumesc anticipat pt.raspuns.

Guest

Re: apartament

Post by Guest » 17 Oct 2014, 12:56

Buna ziua,

Imi pare rau de situatia dvs.
Nu, tatal dvs. nu va poate da afara din casa. Sunteti coproprietari. insa poate face partaj si sa va despagubeasca cu partea ce va revine din mostenire. Daca in urma partajului devine proprietar exclusiv, atunci da. Insa, daca se intampla asta, va veti apara, aratand ca nu aveti alte locuinta, ca sunteti singura care plateste totul, care a realizat imbunatatiri etc.
Ceea ce platiti si pentru partea tatalui se constituie ca un drept de creanta impotriva acestuia. Pastrati chitantele. Va veti socoti la momentul partajului.
Partajul presupune ca tatal dvs. sa faca rost de bani pentru a va despagubi. Altfel nu va intenta actiunea, decat daca va fi de acord sa vanda casa...
O alta solutie ar fi vinderea bunului prin buna invoiala si impartirea pretului conform cotelor de proprietate.
Puteti cere si o suspendare a actiuni ide partaj pentru un an , daca va aduce grave prejudicii.

Post Reply