Buna ziua,
Am fost "tarata" in urmatoarea problema. Lucrez la o firma de constructii. De 4 ani o firma ne-a executat o lucrare in valoare de 80.000 euro pe care din diverse motive nu am achitat-o. Respectiva firma ne-a dat in judecata si ne-a castigat. Ne-a pus poprire pe contul din banca, insa cum nu am mai avut operatiuni bancare (incasari) ne-a pus sechestru pe stocul de marfa si produse (stoc care este garantie la banca pentru linia de credit). De cand ni s-a instituit sechestrul, cca 2 saptamani nu am vandut nimic (normal pentru ca nu e legal). Dupa aprox 2 saptamani, firma care ne-a dat in judecata impreuna cu executorul ne-a propus, si in acest sens s-a facut un proces verbal de conciliere, sa vindem din marfa iar incasarile sa le predam saptamanal executorului. Asa am si facut, insa la sfarsit de saptamana cand sunam executorul, spunea ca suma e pre mica, sa mai achizitionam materie prima sa mai putem produce, etc. Dupa inca doua saptamani, telefonic ne-au spus sa platim si din furnizori pentru ca altfel era riscul sa ne blocam de tot. Ceea ce am si facut. Acum, mie in calitate de administrator sechestru (sunt angajata pe postul de contabila) mi s-a facut plangere penala.
Ce pot face?
Multumesc
Plangere penala - substragere de sub sechestru
Re: Plangere penala - substragere de sub sechestru
Va puteti face aparari, aratand in ce mod s-au facut vanzarile si platile, adica prin raportare la acel proces verbal despre care ati facut vorbire.
Va sfatuiesc serios sa va angajati un avocat, de preferinta din zona in care locuiti intrucat fapta atrage consecinte grave, daca nu aveti aparari solide.
Va sfatuiesc serios sa va angajati un avocat, de preferinta din zona in care locuiti intrucat fapta atrage consecinte grave, daca nu aveti aparari solide.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune ce inseamna acele consecinte grave?
Legat de avocat nu stiu ce sa spun. Avem avocatul firmei....ma astept ca el sa ma reprezinte...chiar daca plangerea e facuta pe numele meu si nu pe firma. Tot ce am facut legat de acest aspect, am facut la ordinele dlui director (cu care impart aceasta plangere penala). Normal nu aveam nici o treaba cu treaba asta, doar ca atunci cand s-a pus sechestrul, dl director a lipsit din localitate si m-au gasit pe mine mai naiva, sa nu zic fraiera. Firma care ne-a dat in judecata s-a indreptat impotriva noastra personal deoarece in ziua cand au venit sa puna sigiliul pe marfa care era deja sub sechestru, s-a dat decizia deschiderii procedurii de insolventa. Si asa, s-au gandit sa ne "arda" pe noi.
Legat de avocat nu stiu ce sa spun. Avem avocatul firmei....ma astept ca el sa ma reprezinte...chiar daca plangerea e facuta pe numele meu si nu pe firma. Tot ce am facut legat de acest aspect, am facut la ordinele dlui director (cu care impart aceasta plangere penala). Normal nu aveam nici o treaba cu treaba asta, doar ca atunci cand s-a pus sechestrul, dl director a lipsit din localitate si m-au gasit pe mine mai naiva, sa nu zic fraiera. Firma care ne-a dat in judecata s-a indreptat impotriva noastra personal deoarece in ziua cand au venit sa puna sigiliul pe marfa care era deja sub sechestru, s-a dat decizia deschiderii procedurii de insolventa. Si asa, s-au gandit sa ne "arda" pe noi.
Acele consecinte grave inseamna condamnarea dvs. in instanta de judecata. Discutati problema dvs. impreuna cu avocatul, pentru a va asigura ca reprezinta doua persoane in acest dosar penal si nu doar una. Intelegeti ceea ce va spun, banuiesc.
Am vorbit cu conducerea si a spus ca nu e nici o problema din punctul asta de vedere..ca avocatul ma va reprezenta si pe mine.
Acum am o mare dilema...maine merg la un interviu pentru o firma multinationala... E doar interviu, insa daca totul merge bine si ma accepta, m-as duce acolo. Ce va insemna ca imi dau demisia de aici? As parea "vinovata" sau mai stiu eu? Avocatul sigur nu ma va mai reprezenta...
Acum am o mare dilema...maine merg la un interviu pentru o firma multinationala... E doar interviu, insa daca totul merge bine si ma accepta, m-as duce acolo. Ce va insemna ca imi dau demisia de aici? As parea "vinovata" sau mai stiu eu? Avocatul sigur nu ma va mai reprezenta...
Atentie ... sunteti cercetata penal. E posibil sa va creeze neajunsuri la noul loc de munca. Probabil va trebui sa va angajati un avocat. Faptul ca va dati demisia nu are nicio influenta asupra cercetarii penale, cu atat mai mult cu cat sunteti in insolventa.