Impozit teren

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Impozit teren

Post by Guest » 09 Oct 2014, 13:50

Am mostenit de la parinti aprox 80 ari teren extravilan. Tatal meu fiind veteran de razboi a beneficiat de prevederile legii care-l scutea de impozit. Dar cind am initiat procedura de dezbatere a mostenirii am constatat ca terenul la care fac referire nu era inregistrat la serviciul impozite si taxe al primariei. Mi s-a spus ca trebuie sa-l declar eu si ca urmare mi s-a calculat o impunere de aprox. 1000 lei, reprezentind impozit pe ultimii cinci ani, dobinzi si penalitati (in ciuda faptului ca am depus toate actele doveditoare ale calitatii de veteran a tatalui meu). Am cerut explicatii, am fost in audiente, m-am adresat unei instante de judecata; fara nici un rezultat. Se motiva ca nici un drept nu se acorda retroactiv, (desi tatal meu beneficia de respectoivul drept din 1995, terenul fiind dobindit in 1996) invocindu-se un articol de lege care se referea la dobindirea dreptului(desi tatal meu dobindise deja dreptul, trebuind doar sa-i fie recunoscut), ca tatal meu beneficia de drept doar cit traia, odata cu decesul incetind si dreptul si de asemeni legea care prevede recuperarea datoriilor catre stat pe ultimii cinci ani.
Intrebarea mea este: daca tatal meu nu imi transmite ca mostenire o sarcina(fiind beneficiarul unei scutiri asa cum am aratat), iar eu beneficiez de foloasele acestui teren(si datorez impozit) doar de la data cind l-am preluat ca mostenire, ce imi impune primaria mie. A procedat corec si legal primaria sau nu.
Cu multumiri!

Silviu

Re: Impozit teren

Post by Silviu » 09 Oct 2014, 16:49

Pai vedeti dvs., aici este discutia... Daca dreptul tatalui dvs. trebuia recunoscut oficial, printr-o cerere adresata de acesta etc., atunci da.

Post Reply