subinchiriere spatiu

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
doberman

subinchiriere spatiu

Post by doberman » 06 Oct 2014, 12:46

Buna ziua, am un spatiu de 60 mp (din 110mp total) subinchiriat cu acordul propietarului pana la sfarsitul anului dar acesta a taiat curentul electric si apa fara instiintare pe motiv ca firma de la care am subinchiriat a intrat in procedura de insolventa simplificata si ca aceasta a ramas in urma cu plata chiriei si nu ii mai face contract de inchiriere. Pt a -mi face mie contract direct ma obliga sa preiau datoriile firmei in insolventa si sa ma angajez sa le platesc , chiar daca i-am facut atenti ca procedura de insolventa nu s-a incheiat si nu s-a impartit patrimoniul firmei aflate in faliment( am inteles ca mai dureaza cateva luni incheierea procedurii) dar cica propietarul s-a interesat si nu poate recupera datoriile (nu stiu ce garantii are ca se antepronunta asa).Plata utilitatilor este la zi si am inteles ca firma insolventa a fost instiintata sa evacueze spatiul (in care s-au facut investitii mari ce nu pot fi compensate,eu le am facut printr un proiect guvernamental care inca este in desfasurare , cu srl-d), acea instiintare fiind facuta pe 20sept 2014 cu evacuare fara executor judecatoresc( este clauza prevazuta in contractul de inchiriere cu firma insolventa) pe data de 01 oct 2014, ora 10.00 desi stiam ca instiintarea se trimite cu 30 zile inainte de expirarea contractului de inchiriere,nu? (si asa ultimul act aditional incheiat la acel contract de inchiriere a fost facut doar pe 30 zile, luna iulie, si nu stiu cum putea trimite in aceeasi zi si notificarea de eliberare a spatiului, ca sa aiba 30 zile inaintea expirarii contractului?). Acum nu pot functiona,nu am fost notificat si eu (nu ar fi trebuit?) si nu stiu exact ce sa fac. Ce ma sfatuiti?

Post Reply