Buna ziua, in anul 1991, luna martie, mama mea a depus o cerere de retrocedare impreuna cu surorile ei a unui teren obtinut de la tatal lor. Intre timp sa imbolnavit si a decedat in luna oct. a aceluiasi an. In sept 1991, in procesul verbal si anexa 3 lista proprietarilor emisa si aprobata de Fondul funciar al primariei a cuprins numele mamei si cel al surorilor ei, dar, pe procesul verbal numele mamei a fost taiat alaturandu-se o nota ca ar fi decedata si inlocuit cu cel al fratelui meu (vitreg, din partea mamei). Pe titlul de proprietate al acestui teren care a fost emis in 1992 sunt mentionate numele surorilor mamei si in locul ei a aparut numele fratelui meu. Atat tatal meu (dec. 1996), sotul mamei, cat si eu personal nu am stiut nimic, primaria neinformandu-ne de acest fapt.
Recent, in contextul unui alt proces am aflat de existenta acestui teren si la cererea mea primaria mi-a prezentat o parte din documentele acestui dosar dar a refuzat sa-mi prezinte numele persoanei care a declarat in mod fraudulos decesul mamei, avand in vedere faptul ca semnatura celui care a modificat procesul verbal si a semnat la rubrica mostenitori este indescifrabila si nu se aseamana cu semnatura beneficiarilor acestui teren. Deasemenea, primaria nu mi-a acordat accesul pe care l-am cerut pentru a vedea dosarul respectiv si de a stabili numele faptuitorului.
Va rog sa-mi dati un sfat in privinta actiunii pe care trebuie sa o urmez pentru a returna acest teren in patrimoniul succesoral al mamei mele.
declaratie falsa de deces
Re: declaratie falsa de deces
Problema dv. poate fi solutionata doar de catre instanta de judecata. Drept urmare, consultati un avocat si intentati o actiune in acest sens in justitie. Avocat mirceapelea@yahoo.com