neplata salariului de 2 luni
neplata salariului de 2 luni
am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platiti salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut,am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!
Re: neplata salariului de 2 luni
primul lucru:nu va dati nici o demisie...dragosmarian wrote:am fost angajat 2 luni la o firma de transport international ca agent de vanzari,detasat in spania nu mi s-a platiti salariul niciodata ,ci doar o mica parte din diurna.insistand sa mi se dea banii,seful meu s-a enervat si m-a obligat sa-mi depun demisia,sa ma intorc in tara "unde ne vom incheia socotelile",i-am trimis demisia pe messenger,cum a cerut,am dat in primire si m-am intors in tara.de 2 saptamani incerc sa ma intalnesc cu el,dar sub anumite pretexte refuza sa ne intalnim.la o saptamana dupa demisie secretara,mi-a cerut o a 2a demisie,motivand ca prima s-a pierdut,refuzand sa imi dea un nr de inregistrare.mentionez ca actul aditional care prelungeste durata CIM cu o periaoada de 3 luni,vizat de ITM este altul decat cel pe care l-am semnat,acesta avand o semnatura falsificata.tot o semnatura falsificata se gaseste si pe acordul dintre mine si angajator,in care sunt specificate conditiile detasarii mele in spania(transport,cazare,si diurna zilnica prevazuta de lege).va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru a-mi recupera drepturile salariale?MULTUMESC ANTICIPAT!
al doilea:intrati in posesia unor copii ale actului aditional si al contracutlui cu semantura dVs falsificata cat cele reale...revin mai tarziu cu un raspuns mai complet...

un lucru de mentionat este faptul ca intre 15 feb,data la care am semnat contractul si 22 feb,data cu care este redactat contractul vizat de ITM am fost detasat in spania,pot dovedi activitatea desfasurata acolo,dar se pare ca am lucrat "la negru" ,perioada pentru care nu stiu daca imi pot cere drepturile.
pare complicat,nu stiu ce pot face,VA ROG AJUTATI-MA!!!

Faceti-le sesizare al ITM.
pentru perioada lucrata la negru...greu va puteti recupera banii...
daca nu aveti originalele acestor contracte(CIM+act aditional),puteti obtine cate un exemplar, in copie, de la ITM.
Colegii!!!
...Dr. muncii... help!!
pentru perioada lucrata la negru...greu va puteti recupera banii...
daca nu aveti originalele acestor contracte(CIM+act aditional),puteti obtine cate un exemplar, in copie, de la ITM.
Colegii!!!

cred ca esti in pozitia de a te lua de gat cu angajatorul, si nu asa, ci BIG TIME, ...
scrie-ne in clar ce hartii ai tu de la/de la angajator, pe care ti-a fost masluita semnatura; apoi, cam cu cat iti este restanta firma? si mai ales, nu-ti da demisia.
scrie-ne in clar ce hartii ai tu de la/de la angajator, pe care ti-a fost masluita semnatura; apoi, cam cu cat iti este restanta firma? si mai ales, nu-ti da demisia.
Si foarte important, acea semnatura e semnata cu pixul sau e trasa la imprimanta?
Ca mai nou se poarta si moda asta.
Ca mai nou se poarta si moda asta.
Re: neplata salariului de 1 luni
buna ziua mentionez ca sunt angajat la o firma din industria automotive din timisoara,noua ni se livreaza salariul in 2 transe(26 ale lunii avans si 11 ale lunii restul de bani pe luna care a trecut).in luna august mai exact in data de 18 am intrat in concediu de odihna 2 saptamani,ltima plata a salariului a fost in data de 11 august,ecestia fiind banii de pe luna iulie.de atunci si pana astazi nu am primit inca avansul din data de 26.ce pot sa fac?mantionez ca si bonurile de pe luna iulie le-am primit abia astazi desi trebuia sa le primim in data de 5 august.
eu unul nu vreau sa mai merg la munca pana nu mi se livreaza toti banii de pe iulie si de pe august
eu unul nu vreau sa mai merg la munca pana nu mi se livreaza toti banii de pe iulie si de pe august