act de adjudecare in rate

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
flo123456

act de adjudecare in rate

Post by flo123456 » 08 Jan 2013, 21:25

Am castigat o licitatia a unui imobil executat silit. Imobilul doresc sa il iau prin banca dar nu am cerut executorului acest act de adjudecare in rate al imobilului cand am castigat licitatia. Dosarul la banca este incheiat, aprobata suma de bani care imi trebuie sa o depun executorului, dar fara acest act nu pot cei de la banca sa vireze banii. Executorul a spus ca nu poate sa imi dea acest act acum, ca trebuia dat in ziua cand sa castigat licitatia. Ce pot face acum ca sa obtin acest act, ca in 10 zile, incepand de azi, imi expira cele 30 de zile in care trebuie sa depun banii executorului si in consecinta pierd si cei 10% care i-am depus pentru a participa la licitatie. Eu la inceput am anuntat si banca si executorul ca doresc sa iau cu ipoteca apartamentul dar nu mi-au spus la acel moment ca trebuie acest act, motivand acum, ca este prima data cand se lovesc de aceasta situatie si nu stiau de el. CUM IES DIN ACEASTA SITUATIE CA CEI 10% SUNT O SUMA FOARTE MARE CA SA II PIERD. Va multumesc anticipat.

Guest

Re: act de adjudecare in rate

Post by Guest » 01 Mar 2013, 16:14

si eu vreau sa merg la o licitatie la fel sa iau cu credit, tu cum ai solutionat?adresa mea de email este abciulina@yahoo.com.merci mult.

ulisse77

Post by ulisse77 » 01 Mar 2013, 16:17

cum ai rezolvat?

flo123456

Post by flo123456 » 20 Jul 2013, 14:30

trebuie sa se puna de acord avocatul bancii care va finanteaza cu executorul ,eu asa am rezolvat ,este destul de complicat si costisitor si trebuie ca cei mentionati sa doreasca sa se complice

adjudecatar2014

Post by adjudecatar2014 » 20 Aug 2014, 21:00

Vizitator wrote:trebuie sa se puna de acord avocatul bancii care va finanteaza cu executorul ,eu asa am rezolvat ,este destul de complicat si costisitor si trebuie ca cei mentionati sa doreasca sa se complice
Si eu sunt in aceeasi situatie ca cea mai de sus descrisa...poti detalia putin mai mult cum s-a rezolvat situatia?!

Adi81

Post by Adi81 » 27 Aug 2014, 17:06

Fratilor nu mai procedati asa. Trebuie sa obtineti o pre-aprbare a creditului inainte de a va inscrie la licitatie. Banca nu e obligata sa primeasca plata in rate, si poate voi nici nu indepliniti conditiile pentru a lua un credit atat de mare.

Poate nu explic destul de clar. Plata in rate a pretului adjudecat nu se accepta niciodata de catre banci. Trebuie sa obtineti in prealabil un imprumut (de la banca creditoare sau de la alta), cu el platiti tot pretul bunului adjudecat, dupa care platiti ratele la imprumut.

Singura institutie care accepta intotdeauna plata in rate in cazul executarilor silite, este ANAF-ul. La Anaf, dai 50% dupa licitatie si restul in maximum 12 luni. Bunul devine al tau dupa ultima rata.

Post Reply