Creanta Orange

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
admin

Creanta Orange

Post by admin » 26 Aug 2014, 20:57

Buna seara,

Am fost instiintat de catre cei de la EOS-KSI ca figurez cu o creanta la ei, deoarece in 2008 am avut restanta o factura la Orange, eu le-am solicitat in scris sa imi explice de unde figurez cu aceasta creata si am primit de la ei urmatorul raspuns.

" In data de 19.03.2008 ati incheiat un contract de prestari servicii cu compania Orange Romania, in baza caruia vi s-a atribuit codul de abonat 0312992586
Contractul a fost reziliat de catre compania Orange Roamnia in baza prevederilor contractuale , ca urmare a neachitarii facturilor din 07.05.2008 respectiv 07.06.2008.
Dreptul de creanta al Orange Roamania fata de dvs a fost concesionat in data de 17.09.2010, companiei EOS KSI Romania care actioneaza in calitate de comisionar, achizitionand in nume propiu.
Dupa data cesiunii subscrisa a calculate pe dosarul dvs dobanda legala in cuantum de 152.72 RON conform prevederilor legale in materie si anume OG.13/2011.
Referitor la aspectul prescriptiei extinctine invocate in adresa trimisa, mentionam faptul ca prescriptia extinctive stinge doar dreptul la actiune neexercitat in termenul de prescriptive si nu stinge in nici un caz dreptul civil si nici obligatia civilacorelativa, aceasta continuand sa existe sub forma unei obligatii imperfect."

Ce am de facut in acest caz, deoarece nu prea am inteles nimic.

Multumesc.

Silviu

Re: Creanta Orange

Post by Silviu » 26 Aug 2014, 22:04

Sa va vedeti de treaba. Este prescrisa chiar si raportata la data cesionarii. Nu platiti aceasta suma.

Guest

Post by Guest » 27 Aug 2014, 01:20

multumesc mult pentru raspuns, deci cu siguranta nu ma pot executa silit? deoarece mi-au spus ca daca nu platesc se vor adresa organelor judecatoresti pentru recuperare creantei.

Multumesc

Silviu

Post by Silviu » 27 Aug 2014, 12:06

Se pot adresa organelor judecatoresti, pot obtine chiar un titlu executoriu, insa acesta ar fi nelegal. In cazul in care se procedeaza astfel va trebui sa va aparati in instanta printr-o contestatie la executare. Din pacate asta este "mersul" procedurilor de acest fel.
Consultati totusi un avocat, daca se ajunge in acest punct. Eventual chiar si anterior avocatul poate lua legatura cu "creditorul" sa le "explice" una alta...

Guest

Post by Guest » 27 Aug 2014, 16:04

Multumesc mult pentru informatii si sfat , toate cele bune.

Post Reply