ajutor juridic frauda credit bancar

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
sebi078

ajutor juridic frauda credit bancar

Post by sebi078 » 15 Aug 2014, 09:02

Buna ziua,
As avea cateva intrebari referitoare la cazul meu.
Mama mea a fost convinsa de niste rude (sora si nepotul) sa vina ca si girant la un imprumut de al lor la o banca locala acum 7-8 ani. intre timp beneficiarii imprumutului s-au despartit (divortat) si imprumutul a fost refinantat, insa acum mama mea apare ca si titular al imprumutului iar ei (adevaratii beneficiari, cei ce au luat banii) apar ca si giranti. de curand platile au inceput sa intarzie si sunt posibilitati mari ca acestia sa nu mai plateasca si atunci mama mea sa trebuiasca sa plateasca efectiv ratele, sau sa fie executata silit.

Ce as dori sa va intreb:

1. exista o instanta/institutie unde ma pot adresa cu o plangere legata de acest caz, iar dansii sa investigheze?

2. banca nu vrea sa imi dea mie copii dupa aceste imprumuturi (contractele) pe motiv ca doar titularul are acest drept, contra cost. Mama mea este momentan foarte bolnava si nu se poate misca de la pat, asa ca va fii dificil sa o aduc la banca in persoana. Este oare chiar adevarat ca banca sa nu poata sa dea niste copii dupa contracte rudelor de gradul I (sot, copii), si numai in persoana titularului?

3. ce m-ati sfatui sa fac in acest caz? (pasii de urmat) ca sa incerc sa repar aceasta nedreptate..

Va multumesc,
Sebi

Leon Carmen

Re: ajutor juridic frauda credit bancar

Post by Leon Carmen » 23 Aug 2014, 07:17

Girantul este persoana care garanteaza cu bunurile sau veniturile sale pe beneficiarul unui credit bancar, asigurand ca in cazul in care imprumutatul nu-si achita obligatiile fata de banca, aceasta din urma isi va recupera creanta de la girant. Din punct de vedere legal nu prea aveti ce sa faceti, mama dvs. e buna de plata. Faceti o solicitare in scris bancii, semnata de mama dvs. prin care solicitati copii ale actelor.

Post Reply