Drept de habitatie

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Drept de habitatie

Post by Guest » 14 Aug 2014, 01:38

Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi in privinta unui drept de habitatie viagera care as dori sa fie anulat. Lucrurile s-au intamplat la modul urmator: acum 12 ani am cumparat un apartament cu 4 camere de la niste necunoscuti iar banii necesari acestei achizitii au venit 50% din partea mea si 50% din partea sotiei si a socrului. Desi socrul meu avea probleme de comportament, am decis sa il luam cu noi in apartament, crezand ca nasterea copilului nostru il va responzabiliza. Acest lucru nu s-a intamplat, de-a lungul timpului avand parte de foarte multe probleme din partea lui, probleme legate de bautura si scandaluri. Deasemenea, ne-a furat din casa sume importante de bani, obiecte de aur, telefoane si altele. Se poarta urat cu copilul nostru atunci cand ramane singur cu el acasa, vine acasa in mod frecvent in stare avansata de ebrietate si isi face nevoile pe unde apuca, fie pat, canapea din bucatarie sau chiar canapeaua din camera copilului. Ideea este ca avem mari probleme cu acest individ, care reprezinta o amenintare la adresa sanatatii fizice si mentale a copilului nostru cat si a noastra, o amenintare permanenta in ce priveste siguranta bunurilor noastre. Avand in vedere faptul ca noi nu am cumparat acest apartament de la el, as vrea sa stiu cum pot anula aceasta clauza de habitatie, deoarece noi dorim sa vindem proprietatea si sa ne separam iar el nu este de acord. Mentionez ca aceasta clauza a aparut in acest contract nefiind informat despre consecinte, la vremea respectiva eu dorindu-mi ca acest individ sa isi faca mutatia la acea adresa si, moral vorbind, sa stie ca apartine de un loc, de o locuinta. Nu am stiu ca puteam, pur si simplu, sa il iau in spatiu ulterior incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Va multumesc anticipat!

Leon Carmen

Re: Drept de habitatie

Post by Leon Carmen » 14 Aug 2014, 14:25

Deoarece sunteti co-proprietari, puteti cere in instanta sau la notar daca va intelegeti, iesirea din indiviziune cu plata unei sulte catre tatal sotiei, ulterior putand cere evacuarea lui, nefiind necesar sa vindeti.

Post Reply