parasire localitate

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

parasire localitate

Post by Guest » 23 Jul 2014, 15:36

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Un prieten de-al meu a primit o pedeapsa cu suspendare de 3 ani si perioada de incercare de 5.Ca sa plece din oras trebuie sa anunte la judecator, nu doar la ofiterul de probatiune.As dori sa stiu unde trebuie sa mearga exact si daca trebuie facuta o cerere sau cum se procedeaza si care sunt conditiile in care i se va permite sa plece.

Multumesc.

office_euromarmenor

Re: parasire localitate

Post by office_euromarmenor » 23 Jul 2014, 18:31

Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere consta in stabilirea si aplicarea unei pedepse cu inchisoarea de cel mult 3 ani, inclusiv in caz de concurs de infractiuni, daca instanta apreciaza ca, tinand seama de persoana infractorului si de conduita avuta de acesta anterior si ulterior comiterii infractiunii este necesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata. Asa ca : Pe intreaga perioada de 3 ani condamnatul nu are voie sa paraseasca tara, toate aceste raspunsuri le aveti la Ofiterul de probatiune.

Guest

Post by Guest » 23 Jul 2014, 19:02

Problema este cu plecarea in alt oras,nu in alta tara.Ofiterul de probatiune i-a spus ca trebuie sa mearga la judecator sa anunte plecarea.Nu i s-a spus ca nu ar avea voie,dar vroiam sa stim care sunt conditiile in care poate pleca.

office_euromarmenor

Post by office_euromarmenor » 24 Jul 2014, 08:58

Luati legatura cu avocatul dvs. care v-a reprezentat, el cunoaste cazul dvs. si stie exact ce are de facut. Treaba se simplifica atunci cand vorbim de o plecare in alt oras.

Guest

Post by Guest » 25 Jul 2014, 10:31

Buna ziua,
Din pacate avocatul care ne-a ajutat nu mai este disponibil, de aceea cautam sfaturi in alta parte.

office_euromarmenor

Post by office_euromarmenor » 25 Jul 2014, 11:45

Pentru determinarea legii penale mai favorabile cu privire la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei conform art. 5 din Codul penal, instanţa va avea în vedere sfera obligaţiilor impuse condamnatului şi efectele suspendării potrivit legilor succesive, cu prioritate faţă de durata termenului de încercare sau supraveghere, asa ca mergeti din nou la ofiterul de probatiune iar el va stabilii cu judecatorul cand va va primii in audienta pentru aceasta masura.

Silviu

Post by Silviu » 01 Aug 2014, 09:23

Conversatia de mai sus suna cam asa:

- Am pe cineva pe care-l doare capul. Asistentul de la spital i-a spus ca trebuie sa vorbeasca cu patronul de la farmacie.
- Durerile de cap pot fi provocat de lovituri cu degetul in sticla.
- Da, dar i-a spus sa vorbeasca cu farmacistul.
- Da, dar durerile in general pot fi calmate cu frectii la piciorul de lemn ...

office_euromarmenor

Post by office_euromarmenor » 01 Aug 2014, 23:27

Domnule Silviu.....decat sa ne scrii frumoasa fabula (sincer am ras) mai bine lasati un sfat ca vad ca aveti ditamai CV-ul......

Silviu

Post by Silviu » 02 Aug 2014, 20:33

Ipoteza initiatorului este gresita. Nu exista interzicere de a parasi localitatea dupa o hotarare penala definitiva. Iar daca este o pedeapsa sub supraveghere, pentru a parasi localitatea pentru o perioada indelungata e suficient sa informeze "ofiterul" de probatiune. Genul asta de exprimari aduc a filme americane ...

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 11 Aug 2014, 08:14

Nu exista asa ceva

Silviu

Post by Silviu » 13 Aug 2014, 15:28

Da. Probabil a fost un accident de avion. Mai ploua la dvs?

Post Reply