Buna seara,
Dupa decesul tatalui,mama a vandut apartamenul si a luat o casa in Constanta.Mama proprietar,eu titular cu drept de abitatie pe intreg imobilul.Dupa o perioada au inceput divergentele si nu mai e chip de trai in comun.Dreptul meu de abitatie viagera pe intreg imobilul dezmembreaza dreptul mamei de proriear,si devene nud proprietar?As vrea sa stiu procedurile legale si daca o pot da in judecata ca mi incalca drepturile,dandu mi sotia afara din casa,ne ameninta cu moartea,cu incendierea si cu distrugerea imobilului.
Multumesc!
constituire drept de abitatie viagera
Re: constituire drept de abitatie viagera
Dvs. sunteti uzufructuarul iar mama dvs. nudul proprietar. Obiectul material al dreptului de uzufruct este reprezentat de imobilul apartament privit în integralitatea componentei sale. Puteti sa solicitati in instanta chiar evacuarea mamei în cazul în care va încalcă liniştita folosinţă a bunului dat în uzufruct, de asemenea mama dvs. poate înstrăina, dona sau greva cu sarcini reale nuda proprietate asupra bunului, cu obligaţia de a nu stânjeni pe uzufructuar (dvs.) în exercitarea drepturilor.
Re: constituire drept de abitatie viagera
In instanta pot cere o actiune confesorie?As vrea sa i deschid proces si sa urmam calea legala.Mi e teama sa ma duc acasa cu sotia si copilul,eu fiind navigator,nu le pot apara.Sunt amenintate ca,daca vor trece de poarta,baga cutitul in ele,ca arunca motorina si le da foc si ca sa nu se ajunga la o nenorocire,prefer calea legala ptr evacuare si cat mai repede cu putinta.Mi ar placea si as fi recunoscator daca imi recomandati un avocat care sa cunoasca legislatia in cazul meu.
Multumesc frumos ptr ajutorul acordat!
Multumesc frumos ptr ajutorul acordat!