TATIC DISPERAT
TATIC DISPERAT
Buna ziua , sunt un tatic disperat!Dupa o casnicie de 10 ani cu fosta sotie a luat viata baietelul nostru Sebastian, toate zic eu erau bune(asa credeam eu)eu munceam 11 ore pe zi sa imi pot tine sotia acasa sa se ocupe de educatia copilului,,,,atunci au inceput problemele.......copilul are 3 anisori si ea in afara sa ii fiarba niste oua si sa il puna la somn nu afacut altceva, au inceput discutiile in casa, ceva nu era bine....am aflat motivul,sotia mea era toata ziua pe facebook!Fara sa vreau am deschis seara calculatorul si a aparut conversatiile sotiei mele cu un ins dar mai grav era ca es era complet dezbracata in niste ipostaze si cu un limbaj demne de filmele pt adulti, am ramas socat!Cand am discutat cu ea despre ce face si in loc sa se ocupe de copil a zis ca ea nu mai simnte nimic pt mine si a parasit domiciliul conjugal! Am decis sa bagam divort ea a insistat sa mergem la notar unde ea a fost de-acord sa nu aiba nici o obligatie de la mine si sa imi vad copilul si sa ma implic in cresterea lui FARA RESTRICTII acum la un an de la divort cand vreau sa vad baiatul il da acum so ora si apoi suna la politie ca nu vreau sa il dau.....nu inteleg ?! Politia nu poate sa imi i-a baiatul conform decizie de divort ,dar cred ca vrea sa nu ma mai lase sa imi vad copilul sub nici o forma. CE sa fac?Am sanse sa iau custodia copilulul?Sa intentez un proces? Ea nu se ocupa de copil.il tine in casa toata ziua cu o batrana de 82 de an, el nu socializeaza cu copii de varsta lui parca este salbatic. incerc cat timp sta la mine cteva ore sa ii schimb viata sa ii arat ce este copilaria , si da semne ca ii place, ca tanjeste dupa copii,dupa parc, vrea sa se joace, sa vorbeasca......can trebuie sa il dau plange si se zbate cand o vede pe mama lui ...si stiga dupa mine!!!Ce sa fac? Cum pot eu ca tatic sa imi cresc copilul asa cum trebuie sa simnta copilaria?Nu sa aiba traiul de acum?Multumesc frumos!
Re: TATIC DISPERAT
Formulati o actiune de incredintare a minorului, pentru incredintarea lui aveti nevoie de un un camin stabil, de conditii de crestere si educare si de martori care sa sustina cele invederate de dvs. Daca va interzice sa vedeti copilul, puteti formula impotriva ei o plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.
trebuie sa formulati o actiune in instanta ori pentru stabilire program de vizitare minor ori daca doriti sa luati copilul la dvs. actiune de stabilire domiciliu minor si exercitarea autoritatii parintesti in comun cu fosta sotie sau exclusiv de catre dvs.
Da, puteti sa obtineti custodia in acest caz si e chiar indicat sa incercati sa scoateti copilul cat mai repede posibil din mediul in care traieste, pentru a evita traume ulterioare, insa trebuie sa aveti probe sa demonstrati ca situatia este asa cum o prezentati (martori, mesaje de pe telefon, fotografii). Modalitatea juridica este o actiune de stabilire a custodiei exclusive si stabilire domiciliu minor. Regula este custodia comuna cu stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti, insa daca puteti demonstra, printr-o expertiza psihosociala sau prin monitorizarea timp de 6 luni a minorului facuta de Directia de Protectie a Copilului Bucuresti, la care se adauga alte probe, ca minorul a fost neglijat grav de mama, puteti sa obtineti si custodie exclusiva. In cazul in care instanta v-ar respinge cererea de stabilire domiciliu minor e bine sa aveti si capat de cerere privind stabilirea unui program de vizitare pentru dvs., iar dar daca vi se admite cererea de stabilirea domiciliului minorului la dvs. program de vizita pentru mama si obligarea ei la plata pensiei de intretinere. Succes!
Am retinut problema ce va framanta. Pentru iesirea definitiva din aceasta situatie,si fata de toate sfaturile primite, singura posibilitate de a obtine reancredintarea minorului este instanta de judecata, in fata careia trebuie imperativ sa aduceti toate probele/dovezile legate de comportamentul inuman al fostei sotii fata de copil. Avocat Mircea PELEA - mirceapelea@yahoo.com