Buna ziua,
Acum 5 luni, tatal meu intr-un mare exces de prostie, s-a urcat beat la volan (este sofer de peste 20 de ani, a fost prima si bineinteles ultima data cand a facut asta) si s-a "ciocnit" cu un alt autovehicul (fara victime, nimic). Au vrut amiabila dar intre timp, oamenii de vita nobila au chemat 2 salvari si politia (de ce nu stiu). La etitlotest i-a iesit 0.9 alcoolemia iar in sange 2.2. Stiu ca este fapta penala, stiu ca nu va mai conduce vreodata, stiu ca i se va aplica inchisoare cu suspendare, insa intrebarea mea este, cat D-zeu dureaza sa dea drumul la dosar, sa se finalizeze o data? De 5 luni tot sun la politie, ma duc personal, se duce avocatul dar dosarul nu se misca neam, e tot acolo aruncat intr-un sertar. Pot face ceva ptr a grabii lucrurile acestea?
Multumesc
Alcoolemia la volan
Re: Alcoolemia la volan
Nu! Din pacate nu se poate face nimic pentru a grabii ancheta celor de la CERCETARI PENALE, avocatul dvs trebuie sa stie ca astfel de cazuri se intind mult si bine, depinde de gravitatea faptei, de obicei intre 3 luni si 1 an....poate sa dureze si mai mult.
Re: Alcoolemia la volan
Avocatul poate lua legatura cu procurorul ce coordoneaza cercetarea penala a politistului de caz. Poate inainta o cerere privitoare la recunoasterea vinovatiei ce presupune "negocierea" unei pedepse cu procurorul. Tatal dvs. poate sa mai conduca, dar asta inseamna sa mai faca odata scoala de soferi atunci cand ii va expira interdictia de a mai conduce, intrucat permisul se anuleaza de drept.