Lucram la o firma de reparatii laptopuri/calculatoare/etc part-time ca sunt si la facultate,Primele 2 luni de munca au fost platite la timp, totul OK din toate punctele de vedere, dupa care patronul incepuse sa o dea de gard cu salariul si sa ma amane.Imi spune ca luna februrie din punct de vedere legal trebuie sa iau banii la sfarsitul lunii martie (pe data de 27 ca asa era salarizarea).Logica mea nu prea dadea rezultate.Dar in necunostinta de cauza si pentru ca devenisem "un pic" prieteni l.am crezut.
Mentionez ca aveam contract de munca pe 2 ore/zi si lucram dupa facultate cam 6 ore la el si semnam o condica cu orele lucrate
In luna februarie fiind sesiune am fost aproape zi de zi si stateam ca 8-9 ore si intr.un final mi.am luat banii si surpriza mai putini bani de cat lusem in prima luna in care stateam 4-5 ore.
Pe luna martie nu prea semnasem condica aia pentru ca era perioada cand eram "un pic" prieteni si a profitat de asta (nici in primele 2 luni nu prea faceam asta, doar pe februarie au fost trecute toate).
Astazi am incetat contractul de munca definitiv din 2 mari motive:
- intarzierea salariului si mult mai putin bani decat trebuia sa iau
- isi batea joc de clienti in ultimul hal si eram bagat la mijloc sa.l conving ca asa e bine
Conform calculelor lui de contabilitate mai am de luat o suma destul de mica care nu prea coincide nici macar cu condica.
Astazi 27 mai cand a incetat definitiv contractul si dupa teoria lui cand trebuia sa.mi iau restul de bani da din umeri cand il intreb cand iau restul de bani.
Plus ca mai aveam niste lucruri ale mele : o placa de baza de calculator completa(ram , video ,hdd) + alte componente destul de valoaroase.Placa de baza am reusit s.o iau dupa ce mi.a spus ca e defecta si ca n.o mai are.era asezata pe raftul de vanzare.Am luat.o dar cheala doar cu procesor si radiator.Acasa cand am ajuns mi.a picat fisa cu procesoru sa vad daca e al meu si surpriza era unul amarat si foarte ieftin pe langa ce aveam.
Ce pot face in aceste conditii?Unde trebuie sa ma duc?Cum pot sa.mi recuperez macar banii?Condica oare intr.un dosar acolo cu semnaturi pe fiecare zi cu tot
patronul a profitat de incredere
Re: patronul a profitat de incredere
Buna ziua !
Pentru clarificarea si implicit rezolvarea spetei dv. ma puteti contacta telefonic la numarul afisat amai jos.
Sa aveti o zi frumoasa !
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081
Pentru clarificarea si implicit rezolvarea spetei dv. ma puteti contacta telefonic la numarul afisat amai jos.
Sa aveti o zi frumoasa !
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081
Re: patronul a profitat de incredere
Va recomand sa formulati o plangere la ITM si sa-l notificati pe angajator prin avocat, amenintandu-l cu judecata daca nu va plateste integral salariul si contravaloarea componentelor.