Respectele mele, stimata echipa.
Sper ca aveti disponibilitatea sa-mi raspundeti la o anumita intrebare.
Am primit o amenda penala pentru un accident soldat cu vatamari corporale.
Precizez ca accidentul nu s-a intamplat in urma unei infractiuni in sensul OUG referitoare la codul rutier.
Intrebarea este daca este daca mi se va anula permisul auto. Daca da in ce conditii se poate aplica pentru obtinerea permisului de conducere.
va multumesc anticipat pentru raspuns.
amenda penala
Re: amenda penala
Potrivit art. 184 Cod Penal „Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 21 Cod Penal, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”. In cazul tau a fost vorba de o amenda...banuim ca nu au fost necesar mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale pentru partea vatamata. Revenim : anularea permisului de conducere se dispune daca titularul a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie.Art. 114 mai stabileste ca unui conducator auto ii poate fi anulat permisul de conducere si daca paraseste locul unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat uciderea sau ranirea unei persoane. Aceeasi sanctiune intervine si daca soferul implicat intr-un accident soldat cu victime modifica sau sterge urmele accidentului. Acum tragem LINIE: Permisul NU se va anula! Doar daca mai exista si alte lucruri pe care nu le-ai dezvaluit. Sper ca ti-am fost de folos