Retrocedare teren agricol
Retrocedare teren agricol
In 1998 tatal meu solicita punerea in posesie a unei suprafete de 15 hectare teren agricol..Despre aceasta solicitare am aflat dupa moartea tatalui meu in 2014. M-am adresat primariei respective aflata la 15 km. de municipiul Iasi si am depus toate actele doveditoare ca sunt mostenitorul acelei suprafete detinute de bunicul meu .. !Am constatat ca intreaga suprafata fusese atribuita in mod ilegal altor persoane care , fiind intrebate au recunoscut ca sunt puseilegal in posesie . CARE SUNT PASII DE URMAT..? CUI SA MA ADRESEZ IN CONTINUARE ? SA ASTEPT RASPUNS DE LA PRIMARIE ? SA MA ADRESEZ PREFECTURII ? SA DESCHID ACTIUNE IN JUSTITIE ? SE PLATESTE TAXA DE TIMBRU ?
Re: Retrocedare teren agricol
Retrocedarea ternurilor agricole nu e obligatorie pe vechiul amplasament decat daca sustineati la momentul punerii in posesie ca ati detinut terenul respectiv. Daca aveti aprobare pentru retrocedare faceti cerere de punere in posesie si vi se vor propune diverse locuri de care mai dispune primaria in 30 de zile.
Re: Retrocedare teren agricol
Buna ziua !
Ce spune dl Ghita Dumitru in raspunsul pe care vi-l da este adevarat dar nu este cazul dv. RETINETI: daca suprafetele de teren au fost acordate in mod abuziv de catre Comisia de Fond Funciar a localitatii dv.altor persoane ce nu aveau drept de posesie aceasta inseamna ca s-au incalcat prevederile Legii nr.18/1991 - Legea Fondului Funciar si, drept consecinta, dv. fiind mostenitorul de fapt si de drept al persoanei decedate, aveti dreptul sa va recapatati terenurile despre care faceti vorbire aici. Pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 18/1991 direct vinovat se face primarul locali care era (sau este si acum) presedintele Comisiei de Fond funciar din acea perioada care poate fi tras la raspundere penala pentru acest fapt. Daca dv. considerati ca va pot fi de folos in rezolvarea acestei spete ma puteti contacta telefonic la numarul de mai jos.
Cu respect,
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081
Ce spune dl Ghita Dumitru in raspunsul pe care vi-l da este adevarat dar nu este cazul dv. RETINETI: daca suprafetele de teren au fost acordate in mod abuziv de catre Comisia de Fond Funciar a localitatii dv.altor persoane ce nu aveau drept de posesie aceasta inseamna ca s-au incalcat prevederile Legii nr.18/1991 - Legea Fondului Funciar si, drept consecinta, dv. fiind mostenitorul de fapt si de drept al persoanei decedate, aveti dreptul sa va recapatati terenurile despre care faceti vorbire aici. Pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 18/1991 direct vinovat se face primarul locali care era (sau este si acum) presedintele Comisiei de Fond funciar din acea perioada care poate fi tras la raspundere penala pentru acest fapt. Daca dv. considerati ca va pot fi de folos in rezolvarea acestei spete ma puteti contacta telefonic la numarul de mai jos.
Cu respect,
avocat Mircea PELEA
contact tel.: 0724619081