restituire teren preluat statul roman decret 712/1966
restituire teren preluat statul roman decret 712/1966
buna ziua. am o problema foarte complicata , dar prefer sa spun acum esentialul : cerere la legea 169/1997 , vie, preluare statul roman D 712/ 1966 [documente depuse prin mandatara -verisoara; sotul ei in comisia locala, expert contabil] . abia in 2001 , dupa insistente , primaria ne-a comunicat ca suntem inclusi in anexa 39 . am aflat abia acum ca terenul a fost dat [cerere 1991, titlu 1997] unui urmas membru cap , 1400mp[din 1900mp]. acesta l-a donat dupa o luna si jumatate de la obtinerea titlului , apoi terenul a fost vandut . intrebare : daca terenurile preluate de statul roman se restituie prin ordin al prefectului , fostilor proprietari , la cerere, era legal sa i-l dea unui urmas membru cap, din moment ce legea prevede ca daca fostul cap nu avea terenuri se efectua o reducere ? mentionez faptul ca in titlu scrie "retrocedare"'.este adevarat ca am depus cerere abia in ian.1998 , dar verisoara avea un cf din 1991 , ceruse ea terenul atunci , iar in 1997 s-a aratat dornica sa ne serveasca . si inca o intrebare : este posibil sa fi facut schimb de terenuri omul acela cu verisoara -mandatara inainte de obtinerea titlului ?