Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea mea situatie:
Am cumparat o casa, constructie noua, si dupa 2 ani am descoperit niste probleme grave la ea.
Am incercat o rezolvare amiabila cu constructorul dar, nu nue-am inteles deloc. Am facut o expertiza tehnica din care a reiesit ca imobilul are deficiente grave la fundatie si structura de rezistenta, in consecinta am sesizat ISC. Spre stupoarea mea acesta mi-a transmis ca nu are nici o competenta in cazul meu deoarece Legea 10/1995 nu se aplica si in cazul imobilelor din mediul rural (cazul meu) conform art.2.
Totusi, aceasta lege prevede niste sanctiuni (infractiuni) pentru aceasta situatie si in ciuda acestui articol
Noul Cod Penal la art.8 mi se pare sau nu ca prevede altceva ?Art. 2
Prevederile prezentei legi se aplica constructiilor de orice categorie si instalatiilor aferente acestora - indiferent de forma de proprietate sau destinatie - denumite in continuare constructii, precum si lucrarilor de modernizare, modificare, transformare, consolidare si de reparatii ale acestora.
Sunt exceptate cladirile pentru locuinte cu parter si parter plus un etaj si anexele gospodaresti situate in mediul rural si in satele ce apartin oraselor, precum si constructiile provizorii.
As avea dreptate sau nu ?Art. 8
Teritorialitatea legii penale
(1) Legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite pe teritoriul României.
(2) Prin teritoriul României se înţelege întinderea de pământ, marea teritorială şi apele cu solul, subsolul şi spaţiul aerian, cuprinse între frontierele de stat.
(3) Prin infracţiune săvârşită pe teritoriul României se înţelege orice infracţiune comisă pe teritoriul arătat în alin. (2)
Va rog dati-mi un raspuns!