divort

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
carmennn

divort

Post by carmennn » 29 Apr 2014, 08:36

dupa mai bine de 20 de ani , sotul meu a parasit domiciliul . m-a lasat cu un copil minor si unul cu handicap de 18 ani . am locuit in casa noastra o perioada apoi m-am mutat si eu cu fiica minora in alta localitate pentru o perioada . fiica cea mare a ramas cu socrii mei ce stau in casa mea si a sotului meu . sotul meu pana sa isi gaseasca o iubita contribuia la cresterea copiilor , mai apoi a stopat trimiterea banilor astfel ca eu si fiica cea mica ne-am trezit fara resurse financiare . eu nu am in prezent serviciu , insa sper ca din toamna sa pot avea . ne vom intoarce la domiciliul meu in vara dupa treminarea cursurilor. vreau sa dau divort de acest barbat , din mai multe motive. sper s afie cat de cat pertinente . duce o politica abuziva din punct de vedere psihologic , nu se intereseaza de copii , nu suna , iar cand il sun eu sau trimit sms-uri nu raspunde . nu doreste un dialog , nici comunicare , i-am propus un divort amiabil si refuza . avem o casa ipotecata pe care nu a mai platit-o de cateva luni din cauza unor amenzi inregistrate la circa financiara si i s-a pus poprire pe cont . ce pot face in aceasta situatie ..daca depun divortul mi se va acorda cota parte din casa , copilul minor , i se va acorda pensie de intretinere copilului cu handicap si minorului ? el are venituri mai mari decat cele declarate insa eu nu pot demonstar acest lucru . iar eu nu lucrez in prezent . sunt profesor si abia din toamna am sa am post . este cazul sa-mi iau un avocat si cat m-ar costa ?
multumesc

Adela Bratulescu

Re: divort

Post by Adela Bratulescu » 09 May 2014, 11:34

va trebui sa depuneti o cerere de divort la judecatoria competenta. in respectiva cerere veti include si exercitarea autoritatii parintesti cu privire la copilul minor, stabilirea domiciliului, cat si obligarea fostului sot la plata unei pensii de intretinere pentru copilul minor.
avand in vedere starea de sanatate a copilului major, puteti cere o pensie de intretinere si pentru acesta pana la implinirea varsei de 25 de ani.
in ceea ce priveste onorariile, va trebui sa contactati un avocat.

Post Reply