Buna ziua!De doua luni si jumatate sunt ,,hartuita'' de conducerea companiei la care lucrez de 27 de ani sa semnez un acord de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor, contra unui pachet compensatoriu(12 salarii),ca altfel voi avea parte de o concediere individuala(fara compensatii) probabil motivata de desfiintarea locului de munca.Din 5 persoane cu acelasi loc de munca doar 4 am fost santajate in acest fel,3 semnand deja acordul ,ele fiind cu cel putin 6-7 ani mai aproape de intangibila pensie.Am 51 de ani,studii superioare de specialitate,sunt divortata,operata de cancer tiroidian si speriata de un viitor fara un venit minim garantat.As vrea sa stiu cat de legala/temeinica e procedura de desfiintare a locului meu de munca,cat de corect a fost modul de aplicare si ce sanse de castig as avea in cazul in care i-as da in judecata.
P.S. in total ,aceasta mare firma internationala, a santajat in modul mai sus amintit peste 50 de persoane pentru a evita concedierea colectiva.
Mai am termen de gandire o singura saptamana!!!???
Multumesc!
concediere individuala