Salut,
Am urmatoarea situatie:
Apartament executat silit si cumparat de cineva care probabil cu asta se ocupa (participa la licitatii, le ia ieftin le da mai scump)
Deci apartamentul a apartiunut unei persoane X care a fost executata silit...si probabil are si datorii catre asociatia de locatari sau alte asociatii.
Persoana Y cumpara acest apartament de la Banca Volskbank el zice liber de litigii ...etc.
In extrasul de carte funciara pentru informare se stipuleaza ca inscrieri privitoare la sarcini "NU SUNT" si intabulare, drept de de proprietate este Y.
Apoi persoana Y devine vanzator dupa ce probabil castiga in instanta drepturile de proprietate...
Urmez eu Z care prin programul "prima casa" (presupun ca se verifica in amanunt toate actele care par in regula inclusiv adeverinta de la asociatie ca Y nu are datorii pe care zice ca a obtinut-o Y de la presedintele de asociatie)
Intrebarea mea este: eu pot sa intampin vreo problema sau sa preiau vreo datorie fie de la perosana executata silit fie de la Y dupa semnarea contractului de vanzare cumparare la notar?
Multumesc.
Al doilea cumparator al unui apartament executat silit
Re: Al doilea cumparator al unui apartament executat silit
Observatie: Y cumpara acest apartament de la Banca Volskbank sau Y devine vanzator dupa ce probabil castiga in instanta drepturile de proprietate??????? Actul de adjudecate este titlu de proprietate si nu trebuie sa te judeci cu nimeni ulterior ca sa devii proprietar. Esti proprietar din momentul primirii actului de adjudecare si poti sa-l vinzi mai departe in secunda 2.
In al doilea rand, daca erau datorii la intretinere, ele nu trebuie platite nici de Y nici de Z. Asociatia trebuia sa-l execute silit pe X, pentru ca datoriile nu urmeaza apartamentul ci datornicul.
Valabil si pentru facturile neplatite la apa, curent, gaze etc.
In al doilea rand, daca erau datorii la intretinere, ele nu trebuie platite nici de Y nici de Z. Asociatia trebuia sa-l execute silit pe X, pentru ca datoriile nu urmeaza apartamentul ci datornicul.
Valabil si pentru facturile neplatite la apa, curent, gaze etc.