Teapa Prima Casa CEC Bank

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
un om

Teapa Prima Casa CEC Bank

Post by un om » 07 Apr 2014, 20:50

Buna ziua,

Am fost tras pe sfoara de catre CEC Bank. A fost si greseala mea, dar in necunostinta de cauza am mers pe mana lor:
Am facut simulare (fara sa dau nici macar un buletin sau alt act)doar pe ultimul salariu si mi s-a mai spus ca trebuie sa am vechime minim 3 luni. Eu am 2 ani vechime la locul de munca. Din astea a rezultat ca ei imi pot da x bani pe 20 de ani, exact cum voiam eu. Am gasit casa iar la precontract, unde trebuia sa dau proprietarului 5% din suma casei, i-am spus persoanei reprezentante de la CEC daca trebuie mai intai sa aduc actele de la munca ca sa vedem daca pot sa primesc intr-adevar acea suma de bani. Mi s-a spus ca nu e nicio problema si ca daca am salariul mentionat la inceput nu vor fi probleme. Intre timp toate actele casei au fost gata, inclusiv evaluarea casei iar cei 5% au fost platiti. Cand m-am dus la banca cu actele de la munca (adeverinte de salariu si contracte de munca), calculand dupa salariile pe 2013 ---> SURPRIZA!!!: nu sunt eligibil si nu mi se poate acorda creditul pentru ca in prima jumatate din anul 2013 am avut avut salariul mai mic, iar apoi am avut o marire ajungand la suma pe care o am in prezent si pe care s-a facut simularea. Asta pentru ca se face o medie a salariilor pe anul precedent si media nu acopera banii de care am nevoie asa cum mi s-a spus la inceput. Nu mi s-a spus nimic ca se tine cont de salariile pe 2013.

Eu cred ca ei au gresit deoarece nu trebuiau sa permita asa ceva. Mai intai trebuiau sa-mi ceara actele de la locul de munca, ca sa vada daca sunt eligibil sau nu si apoi sa se mearga la pasii urmatori.

Intre timp am depus o plangere/sesizatie la CEC Bank. Si astept raspunsul lor. Momentan am pierdut cei 5% plus nervi.

Ce sa fac mai departe? Eu i-as da in judecata pentru dezinformare si frauda.

Multumesc anticipat!

Guest

Re: Teapa Prima Casa CEC Bank

Post by Guest » 09 Apr 2014, 21:22

Buna seara !
Pentru rezolvarea spetei dv., legata se situatia prezentata de domni-voastra, va puteti legal intoarce impotriva acestei banci si cred ca veti avea castig de cauza intrucat multe din banci ce functioneaza geografic in Romania, si, in general,in Europa de Est, profita de anumite clauze
sau subterfugii (asa zis legale) strecurate in subsolul contractului scrise cu caractere minime astfel incat sa nu poata fi citite prea usor la semnare. De aceea, va sugerez sa consultati un avocat care va poate acorda o consulktatie de specialitate si, in final sa va redacteze o actiune in instanta pe aceasta speta.
Daca va pot fi de folos puteti acesa adresa de email mirceapelea@yahoo.com sa nr. de telefon 0724619081 in intervalul orar 09.00-18.00.

Mircea PELEA
avocat

Guest

Re: Teapa Prima Casa CEC Bank

Post by Guest » 17 Apr 2014, 15:16

Ce probe aveti impotriva bancii? Niste vorbe spuse de o functionara si neinregistrate pe reportofon? Aveti un inscris de la banca din care sa rezulte ca vi se poate acorda creditul pe baza salariului pe ultima luna? Cand ajungeti in fata judecatorului trebuie sa veniti cu probe, nu cu vorbe.

Post Reply