Evacuarea din imobil a unui ocupant

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
viorel60

Evacuarea din imobil a unui ocupant

Post by viorel60 » 09 Apr 2014, 17:26

Buna ziua.

Adresez rugamintea de a-mi comunica cat mai urgent posibil punctul dvs. de vedere fata de urmatoarea situatie de fapt:

O persoana foloseste un imobil cu destinatia locuinta in baza unui contract de comodat verbal cu un imputernicit, fara procura,al proprietarului care este plecat din tara pe o perioada nedeterminata,caruia i-a fost lasat imobilul spre administrare.

Intre timp, proprietarul se intoarce intamplator in tara si constata ca imobilul sau este ocupat de persoana mentionata fara acordul sau si fara ca imputernicitul sa ii fi comunicat aceasta situatie.

In aceasta situatie, nefiind de acord ca imobilul sau sa fie folosit in continuare solicita ocupantului sa evacueze imobilul in 48 ore in caz contrar urmand sa apeleze la o firma de paza care sa il scoata silit din spatiu, in strada,cu toate bunurile sale.

Ocupantul, luand act de aceasta situatie imprevizibila (imputernicitul, initial, i-a promis ca poate folosi spatiul pe durata nedeterminata, conditie solicitata de ocupant, contra unei sume pe care sa o dea periodic parintilor proprietarului pentru cheltuieli de sanatate) si avand in intretinere si pe mama sa de 83 ani,bolnava,nu refuza solicitarea dar solicita un termen in care sa-si gaseasca alta locuinta precum si resursele financiare necesare mutarii sale,fapt cu care proprietarul nu este de acord.

Fata de aceasta situatie de fapt nu sunt incidente prev.art.1033-art.1044NCPC?

Nu este necesara procedura prealabila a medierii in cazul in care ocupantul nu da curs notificarii proprietarului cf.art.1038 NCPC?
In aceasta situatie nu trebuie sesizata instanta competenta cf. art.1040 NCPC?

Proprietarul, in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive poate evacua pe ocupant, silit, apeland la o firma de paza?
Nu se sav. infr. de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,eventual distrugere-de catre angajatii firmei de paza,tulburare de posesie-din partea proprietarului?

Ce aparari poate face ocupantul?

Ce temei legal are firma de paza?Din cate stiu,legislatia in materie nu da niciun drept in acest demers firmelor de paza, acesta fiind un atribut exclusiv al organelor de politie care insotesc un executor judecatoresc la solicitarea acestuia.

Multumesc anticipat tuturor participantilor!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests