Datorii apartament cumparat la executare silita

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
MariusP

Datorii apartament cumparat la executare silita

Post by MariusP » 03 Apr 2014, 07:19

Buna ziua,

As dori un raspuns legat de urmatorul caz.

Am cumparat un apartament de la o persoana care la randul ei l-a cumparat la o executare silita de la o banca. La momentul la care l-am am facut precontractul atunci am aflat ca este de la o licitatie. Persoana respectiva se ocupa cu cumparare de la licitatii si vanzare catre alte persoane.

Vechiul proprietar (cel executat de banca) are o datorie la asociatia de locatari de 1600 lei. Cel care a cumparat apartamentul la licitatie a platit la asociatie doar partea de cheltuieli de cand este el proprietar, pe adeverinta adusa la notar de la asociatie scrie ca el nu are datorii dar vechiul proprietar are datoria de 1600 lei.

1. Eu impreuna cu sotia am cumparat acest apartament iar in contract am scris ca NU preluam datoriile celui executat silit. Administratorul insista ca acele datorii trebuie sa apara pe lista de la intretinere de aceea vor aparea in dreptul apartamentului, deci in dreptul numelui meu (ceea ce nu este corect, eu nu vreau sa apar cu acele restante).
Intrebare: Care este solutia legala astfel incat acele datorii sa nu apara in dreptul numelui meu? (se poate face o alta rublica la finalul listei de intretinere?)

2. Imi poate imputa mie sa platesc datoriile celui executat silit sau administratia trebuiea sa fie parte im procesul de exectare? Poate deschide acum proces impotriva celui executa sa isi recupereze datoria?

3. Apartamentul este deconecta de la utilitati (curent si gaz) si pana nu va fi reconecta nu se poate locui (oricum trebuie facut curat in epartament deci nu se va locui in imediata perioada). Administratorul stie despre aceast lucru dar insista ca trebuie trecuta o persoana care va fi doar cu cheltuieli de mentenanta a scarii (plata salariului femeii de serviciu, schimbarea unui bec, etc).
Intrebare: Este temei legal sa imi treaca o persoana sau pot cere pana va fi conecta apartamentul la utilitati sa fie zero persoane? (eu si sotia locuind acum la parinti, deci avem alt domiciliu).

Sper sa am fost destul de explicit nefiind in domeniul juridic nu cunosc termenii de specialitate.
Multumesc anticipat.
Marius

Post Reply