executare silita pe baza unui titlu executoriu fals

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
doru n

executare silita pe baza unui titlu executoriu fals

Post by doru n » 31 Mar 2014, 21:28

Buna seara
In aprilie 2012, delegatul CAR-ului Pensionarilor din Bailesti L.H., a intocmit si a semnat o cerere de imprumut in valoare de 10 000 lei in numele tatalui meu, in complicitate cu fratele meu, N.M., decedat in septembrie 2012. L.H. a sustras din alte dosare de imprumut copii dupa cartile de identitate si cupoanele de pensie pentru 4 giranti, care au declarat mai tarziu Politiei ca nu stiu nimic despre acest imprumut si ca nu il cunosc pe tatal meu. Al cincelea girant a fost fratele meu care, din declaratia delegatului L.H., ar fi primit de la acesta suma de 5375 Lei (restul pana la 10000 am inteles ca ar fi ramas in casieria CAR-ului ca un fond social al tatalui meu?). Despre acesti bani ramasi, 4625 Lei, doamna directoare nu a mai facut nicio referire.
In urma plangerii facute la Politie de unul dintre giranti s-a inceput un dosar de cercetare care acum este in faza finala (se asteapta de la Bucuresti expertiza grafologica a semnaturilor de pe documente, cu toate ca delegatul L.H. a recunoscut la cercetari ca a falsificat semnaturile!). De fapt, acest delegat mai este urmarit penal si in alte dosare cu acelasi continut , apartinand aceluiasi CAR din Bailesti.
Fara sa tina seama ca dosarul de imprumut al tatalui meu este in cercetare la Politie, directoarea CAR-ului Pensionarilor din Bailesti a cerut in aprilie 2013 unui executor judecatoresc din Drobeta Tr. Severin sa-i execute silit pe tatal meu si pe ceilalti giranti pentru suma de aprox 12700 Lei (cval imprumutului, penalizari, chelt. judecatoresti).
Acum, girantii au venit si fac presiuni asupra tatalui meu ca sa-si recupereze banii retinuti, iar eu nu stiu ce sa fac in acest caz, pentru ca nu am niciun document legat de imprumutul tatalui meu (cand am cerut la Bailesti o copie dupa contractul de imprumut, dna directoare mi-a spus ca dosarul este luat de politie pentru cercetari).
Am obtinut acum cateva zile o adresa de la Circa de Politie care s-a ocupat de cercetari, in care se spune ca dosarul penal in care tatal meu este parte vatamata se afla in cercetari si ca delegatul L.H. a recunoscut ca a falsificat respectivul dosar de imprumut; ca a obtinut de la CAR suma de 5375 Lei, pe care a inmanat-o fratelui meu, cu care se cunostea.

Intrebarea este: Eu ce pot face in acest caz pentru a veni in ajutorul tatalui meu, bolnav de Parkinson, care pierde lunar 1/3 din pensie si, nevinovat, suporta cu greu presiunea celorlalti giranti (si ei nevinovati)?

Doamna directoare mi-a spus ca nu o intereseaza daca tatal meu este nevinovat sau nu, dumneaei trebuie sa-si recupereze banii. Chiar in conditiile in care tatal meu nu a solicitat si nici nu a primit acei bani?!?
Poate justitia sa repare o nedreptate, printr-o alta nedreptate, facuta unor oameni nevinovati?
Cu multumiri anticipate pentru ajutor,
doru n

Post Reply